10:24, sre, 14. Avg

FOTO in VIDEO: Pozor! V petek se izteče rok za podaljšanje bivanja v Študentskih domovih Univerze v Mariboru





Študenti, ki bivajo v Študentskih domovih Univerze v Mariboru, imajo rok za oddajo vloge za podaljšanje bivanje v petek, 16. 8. 2024, do polnoči, so opozorili v vodstvu Študentskih domov Univerze v Mariboru. Govorili smo s študentom, ki je že v enem od njihovih domov. Povedal nam je, kako se ima ter kaj priporoča sedanjim in bodočim stanovalcem.

Tevž Rogina je eden od tistih stanovalcev v Študentskih domovih Univerze v Mariboru, ki mu lahko rečemo, da je že prekaljeni maček. V času, od kar je prvič prišel v študentski dom, do danes je že dodobra spoznal način bivanja, ugotovil, katere dejavnosti se izvajajo kje, prav tako tudi, v katerem domu so sobe za razne aktivnosti, ne nazadnje tudi, kje in kdaj si lahko spočije in naužije mira. Vse to in še več je namreč pomembno za študente, ki bivajo v študentskih domovih.

Študentski domovi Univerze v Mariboru

Sam se je odločil za študij v Mariboru, ker je tu že imel prijatelje, prav tako tudi za bivanje v študentskih domovih, saj so mu prav prijatelji to tudi priporočili. Pravi, da mu ni žal. Lahko igra biljard, ve, da imajo fitnes na prostem, in tudi ostalo, kar ga zanima. In ob tem pravi, da vsak najde tisto, kar si želi.

Vodja Službe za študentske zadeve v Študentskih domovih UM Damir Mlakar je opozoril, da se rok za prijavo za podaljšanje bivanja v Študentskih domovih Univerze v Mariboru izteka, Do tega petka do polnoči imajo namreč stanovalci čas, da izpolnijo vlogo za podaljšanje z vsemi potrebnimi podatki in prilogami k vlogi. Kasneje ne bo mogoče. Izpostavil je, da bodo stanovalci, ki si bodo v roku podaljšali bivanje, imeli še naprej dostop do vsega, kar so imeli do zdaj, tudi sobe za igranje in vse druge, tudi likovne in glasbene.

Stanovalci najdejo vse povezave do prošenj oziroma vlog na spletni strani Študentskih domov Univerze v Mariboru. Mlakar razlaga, kako naj sledijo navodilom.

Izpostavil je še, da morajo stanovalci in bodoči stanovalci ob prijavi za podaljšanje bivanje v študenstskih domovih oddati ob vlogi tudi soglasje za pridobivanje podatkov o prihodkih na Fursu. Namreč če tega ne bo priloženega, prošnje ne bodo mogli dati naprej v obdelavo. Sicer pa je dobro, da napišejo v sami prošnji podatke tudi materialnem položaju, oddaljenosti od kraja bivanja, učnem uspehu, izjemnem učnem uspehu, morebitnih nagradah na mednarodnem področju, o tem, ali so zlati maturanti, podatke o posebnih zdravstvenih in socialnih razmerah, ne nazadnje tudi o tem, če so športniki, s potrditvijo statusa pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Vse to jim namreč prinaša dodatne točke za podaljšanje ali sprejem bivanja v študentskih domovih.

Sicer pa drugi rok za sprejem v Študentske domove Univerze v Mariboru teče še naprej. A Mlakar izpostavlja, da naj pravočasno oddajo tudi to vlogo.

Nekaj fotoutrinkov iz Študentskih domov Univerze v Mariboru:

Postelja v eni od sob Študentskih domov Univerze v Mariboru

Soba v študentskem domu 7 (Študentski domovi Maribor).

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.