06:24, pet, 16. Avg

Kmalu odprtje razstave od Vurberka do Maribora





V torek, 20. avgusta 2024, bo v Vinoteki v Mariboru ob 18.00 odprtje likovne razstave “Od Vurberka do Maribora”.Gre za predstavitev likovnih del 12 avtorjev, ki so skupaj z ostalimi sodelovali na 15. mednarodni likovni koloniji Duplek art.

Mednarodno likovno kolonijo Duplek Art: Umetnost brez meja je ponovno pripravilo Likovno humanitarno društvo RAY & CO pod vodstvom Rajka Ferka, in sicer že petnajsto leto zapored. Do danes so gostili umetnike iz kar 24 držav, kar priča o mednarodni prepoznavnosti in privlačnosti tega umetniškega dogodka. Vsaka kolonija, ki traja štiri dni, združuje približno 40 umetnikov, ki ustvarjajo v različnih slikarskih tehnikah, kot so akvarel, akril, olje, tehnika zemlje na juto in oljni pastel.

V okviru teh kolonij je nastalo veliko izjemnih umetniških del, ki jih bo mogoče občudovati na likovni razstavi “Od Maribora do Vurberka”. Razstavo, ki jo organizira Likovno humanitarno društvo RAY & CO, predstavlja umetnine različnih avtorjev, ki so v preteklih letih prispevali k bogati umetniški dediščini kolonij Duplek Art.

Razstavljena dela so avtorstva naslednjih umetnikov: Maksimiljan Sternad Milč – Rogaška Slatina; Zdravko Červ – Novo mesto; Snežana Kujundžić – Srbija; Josip Kujundžić – Srbija; Alberto Luis Copello – Kuba; Miran Jordan Jordy – Maribor; Miran Kotnik – Koči – Ravne na Koroškem; Mihailo Timčuk – Ukrajina; Franc Skerbinek – Slovenske Konjice; Josip Toše Primožič – Maribor ; Janja Jozelj Gotlih – Maribor; Franc Golob – Celje.

Razstava bo obiskovalcem ponudila vpogled v raznolikost ustvarjalnih pristopov in tehnik, ki jih umetniki uporabljajo, ter priložnost za občudovanje umetniških del, ki so rezultat mednarodnega sodelovanja in kreativne izmenjave.  Rajko Ferk in drugi vabijo, da se jim pridružite in  doživite umetnost, ki presega meje in združuje različne kulture v skupno ustvarjalno izkušnjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.