19:19, sre, 14. Avg

V nedeljo bo v mestnem parku v Lenartu koncert skupine Invite





V nedeljo, 18. avgusta 2024, se bo ob 20. uri začel v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika v Lenartu koncert skupine Invite.

“Začelo se je po prehodu v novo tisočletje, bend Invite se je rodil iz benda Avatar, ki je »sekal« new age muziko, potem pa nas je udarila realnost “lajfa”. Idealistične tekste so zamenjale iskrene melodije doživljanja življenja v vseh njegovih odtenkih. Uživali smo, odri, na katerih smo igrali že tradicionalne koncerte, so nas delali žive. A prišle so … kariere, otroci, družine … prioritete so se zamenjale. Invite je bil na stand-by, v fazi mirovanja, dolgega mirovanja. 10 let je minilo, otroci so zrasli, žene pa so se nas ravno dovolj naveličale, da je bil čas za reunion,” so zapisali v napovedi koncerta.

Bend Invite je torej obujen. Gre za skupino, katere glasba je nekoč navduševala mnoge in osrečevala njih, ki so jo ustvarjali. Boštjan Bračič, avtor besedil in glasbe, Žarko, Miran, Viktor, in Martin so sila, ki stoji za ponovnim rojstvom benda, ki je pred časom barval slovensko glasbeno sceno in polnil koncertna prizorišča širom po Sloveniji.  Nstopili so na Festivalu Lent, MMS, koncertu Radia City, v Kulturno glasbenem brlogu (KGB), Satchmu, na odrih KMŠ, v Orto baru in drugod.

S svojo glasbo so bili redni gosti slovenskih glasbenih lestvic in TV-oddaj. Žanrsko njihova glasba pluje v pop in rock vodah, je pa vsaka pesem nekaj posebnega, zato bi jih težko stlačili v samo en predal. Besedila so avtorska, večinoma slovenska, nekaj jih je tudi v angleškem jeziku.

Če bo dež, bo koncert v Domu kulture Lenart.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.