04:18, pet, 16. Avg

FOTO: Na Kapeli dvignili klopotec





Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela ter Turistično društvo Klopotec Kapela so na veliki šmaren v Paričjaku pripravili praznik traminca in dvignili klopotec.

Pri vinogradniški hiši so člani društva ročno dvignili in sestavili že devetindvajseti klopotec, ki se ga bo slišalo vse do Martinovega. Predstavljeno je bilo, kako je vsak del klopotca sestavljen iz druge vrste lesa in kako najlepše melodije dajeta hruškov in češnjev les.

Hkrati je strokovna komisija izmed petindvajsetih vzorcev traminca izbrala in ocenila najboljše vzorce, ki so jih vinarji prinesli s celotnega območja med Cerkvenjakom in Gornjo Radgono. Anton Misja, predsednik Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela je dejal, da: “Pri nas slabega traminca praktično več ni!” Vsem sodelujočim in najboljšim so bila tako podeljena priznanja.

Obiskovalci so lahko uživali v bogatem spremljevalnem programu, hkrati pa so lahko okusili katerikoli vzorec ocenjenega traminca ter si o tej žlahtni kapljici ogledali tudi pripravljeno razstavo.

Dogodka se je udeležila tudi vinska kraljica Društva vinogradnikov Radgonsko – Kapelskih goric, Taja Zupan, ki je poudarila, da so takšni dogodki pomembni za ohranjanje naše kulturne dediščine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.