12:17, pet, 16. Avg

Nogometaši NK Maribora Vojvodino strli po enajstmetrovkah, zdaj jih čaka playoff za konferenčno ligo





Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij konferenčne lige po streljanju enajstmetrovk s 4:2 (1:0, 1:0) premagali Vojvodino.

Nogometaši Maribora so se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo. Potem ko so na prvi tekmi v štajerski prestolnici zmagali z 2:1, so si na povratni v Vojvodini napredovanje zagotovili šele po streljanju enajstmetrovk.

Junak tekme postal vratar Jug

Redni del tekme se je končal z 1:0 za domače, junak po 120 minutah igre pa je postal vratar Ažbe Jug, ki je ubranil dva strela z enajstih metrov.

Maribor bo v četrtem krogu igral s švedskim Djurgardnom. Prva tekma bo 22. avgusta na Švedskem, povratna pa 29. avgusta v Ljudskem vrtu.

Prvi polčas se ni odvil po mariborskih željah. Zasedba Anteja Šimundže je sicer hrabro odprla tekmo, imela na začetku več posesti žoge, bolj nevarni pa so bili domači nogometaši. V 16. minuti so zadeli prečko, v 26. pa so povedli z 1:0.

Rdeč karton za trenerja

Mariborski obrambni igralec Pijus Širvys iz Litve je bil za kanček nenatančen pri postavljanju zanke za prepovedan položaj, domači branilec Djordje Crnomarković, nekdanji igralec ljubljanske Olimpije, pa je žogo z glavo poslal v mrežo. Sodniška naveza s Portugalske je najprej dosodila prepovedan položaj, po ogledu video posnetka pa je zadetek priznala.

To je močno razbesnelo stratega Anteja Šimundžo, ki je zaradi protesta videl rdeči karton, povrh vsega pa se je nekaj minut kasneje poškodoval prvi zvezdnik Maribora Josip Iličić in moral zapustiti zelenico v Bački Topoli.

Maribor je imel najlepšo priložnost v drugem polčasu že po 15 sekundah igre. Hilal Soudani je s približno šestih metrov streljal mimo gola.

V nadaljevanju so Štajerci igrali nepovezano, premalo zbrano in brez pravih idej v napadu, tako da so se srečno izvlekli v podaljšek, saj je imela Vojvodina kar nekaj lepih priložnosti, vključno z eno v zaključku tekme, ki jo je mariborska obramba rešila v zadnjem hipu.

Tudi v polurnem podaljšku so bili gostitelji podjetnejši, a rezultat se ni spremenil, tako da je odločitev o udeležencu playoffa padla z malega belega kroga na enajstih metrih od gola.

V prvih dveh serijah so bili strelci zanesljivi, nato pa je Ažbe Jug ubranil strela Lazarja Nikolića ter Mihaila Ivanovića, Blaž Vrhovec pa je poskrbel za slavje Maribora.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.