06:20, ned, 8. Sep

FOTO in VIDEO: Romanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske nadškofijske Karitas v Lovrenc na Pohorju





Vse do cerkve v Puščavi v občini Lovrenc na Pohorju so romali sodelavci in prostovoljci Karitas mariborske nadškofije. Tam je vodil mašo mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. Spomnili so se tudi vseh del, ki so jih kot prostovoljci opravili v tem in prejšnjem letu.

Generalni tajnik mariborske nadškofijske Karitas Darko Bračun je povedal: “Ko govorimo mi o prostovoljcih nadškofijske Karitas, to niso navadni prostovoljci. Mi največkrat uporabljamo izraz sodelavci, kajti oni so se zavezali, da prihajajo redno, ne samo takrat, ko imajo čas, ali takrat, ko jim dovoljuje notranji vzgib. Ampak to je neka vrsta služenja enkrat tedensko ali enkrat mesečno. ‘Takrat pridem in takrat pomagam človeku v stiski.’ In zato pravimo sodelavci v Karitas.”

V tem okviru je več kot 90 župnijskih karitas, v katerih nudijo pomoč skoraj 20.000 ljudem v stiski. V lanskem letu so naredili prostovoljci več kot 120.000 prostovoljskih ur, kar je Bračun označil kot velik prispevek v vsej veliki stiski, ki se pojavlja na njihovem področju.

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl

Največ dela opravijo na terenu, vloga mariborske nadškofijske Karitas pa je, da povezuje vse to delo in da pomaga tam, kjer so stiske največje, izpostavil je lanske poplave.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.