15:10, čet, 22. Avg

FOTO in VIDEO: V Vurberku se je na kolesarski maraton po več občinah odpravilo 150 kolesarjev in kolesark





Točno ob deseti uri se je danes pognala prva skupina kolesarjev tradicionalnega velikošmarenskega kolesarskega maratona z začetkom in koncem v Vurberku, deset minut kasneje pa je prav tako pri Kulturnem domu Vurberk krenila na maraton še druga skupina kolesarskih maratoncev. Progi sta bili namreč dve.

Mali kolesarski maraton je bil dolg 33 kilometrov in je tekel po cestah nekaj občin, dolgi kolesarski maraton pa je bil dolg 47 kilometrov z več vzponov po slovenjegoriških gričih. Na Vurberku so vsi zmagovalci, je dejal predsednik Turističnega društva Vurberk Branko Polanec, saj maraton ni tekmovalne narave, ampak ima rekreativno noto.

Je pa pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in Kolesarske zveze Slovenije. Po poti pa so imeli okrepčevalne postaje s pitno vodo in bananami. Na vseh pomembnih točkah pa so bili tudi redarji in prostovoljni gasilci. Kolesarski maraton je sicer pod pokroviteljstvom Občine Duplek. Na koncu pa so sodelujoči dobili poleg medalj še darila.

Kot prava mini atrakcija pa so ob desetih začeli prvi maraton člani in članica društva Oldtimer Duplek. Na pot, sicer krajšo od maratona, so se pognali na starodobnih kolesih, tako da so pokazali, da so tudi ta kolesa dobra za vožnjo. Narejena so bila sicer za transport od ene do druge točke, ne pa za tekmovanja, je povedal Vinko Weingerl iz tega društva. A dovolj dolgo so se vozili, da so pokazali vsem, kako se je voziti s starodobnimi kolesi.

Poglejte, kako so startali s starodobnimi kolesi:

Vsi ostali pa so se peljali s sodobnimi kolesi, primernimi za tekmovanje in dolge proge. Nekaj utrinkov s starta si lahko ogledate.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.