06:21, ned, 8. Sep

FOTO: Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju odprlo vrata svojega doma in pripravilo srečanje za občane





Danes popoldan je Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju odprlo vrata svojega doma in povabilo občane na malico, zaigrala sta tudi domača pihalna godba in ansambel Lovrenških šest.

Danes je bilo prav veselo pred Čebelarskim domom v Lovrencu na Pohorju, ko so domači čebelarji, združeni v Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju, pripravili za tiste, ki so jih prišli obiskat nekaj hrane in pijače. Obenem so pokazali tudi svoj čebelarski dom, ki je bil pred kratkim posodobljen. Imeli so tudi srečelov.

Za dobro glasbo je najprej poskrbela Pihalna godba Lovrenc na Pohorju, nato pa je na oder stopil še ansambel Lovrenških šest. Ta je sicer moral kaj hitro tudi zaključiti nastop, saj je s Koroške strani prišel dež. Močan naliv je prekinil veselico, a dobri ljudje iz Lovrenca na Pohorju se niso pustili pregnati.

Čebelarji in nekaj obiskovalcev so se namreč pred dežjem skrili v sam dom in tam nadaljevali veselo druženje brez žive glasbe. Kleni Lovrenčani so tudi tako pokazali, da se dežju ne pustijo odgnati.

Angela Obrulj, predsednica Čebelarskega društva Lovrenc na Pohorju, se je v pogovoru z nami spomnila, da je društvo pred kratkim praznovalo 100-letnico, in poudarila, kako pomembno je, da so ohranili čebelarski dom in da so vsa ta leta ostali povezani – ne samo čebelarji med seboj, ampak tudi s skupnostjo.

Prav tako je čebelarje pohvalil lovrenški župan Marko Rakovnik. Strinjal se je s tem, da dobro sodelujejo s skupnostjo, z občani in pohvalil tudi dan odprtih vrah Čebelarskega doma Lovrnec na Pohorju, ki so ga čebelarji pripravili prav v času Jezernikovih dni.

Pri Čebelarskem domu imajo sicer še vedno učni čebelnjak, ki so ga postavili leta 2020 za čebelarski krožek.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.