06:10, tor, 20. Avg

FOTO: V Ločiču v občini Trnovska vas ponovno kmečke igre, tokrat prikazali žganjekuho





V Ločiču v občini Trnovska vas so se tudi letos, 17. avgusta, odvile kmečke igre. Kot tradicionalno jih je priredilo Društvo za ohranjanje starih običajev Ločič.

Kmečke igre, ki so letos potekale že štirinajstič, so tudi tokrat privabile številne obiskovalce, željne pristnega podeželskega vzdušja in druženja. Dogodek, ki je namenjen ohranjanju tradicije in prikazu nekdanjih kmečkih opravil, se je letos osredotočil na prikaz žganjekuhe, kjer so obiskovalci lahko videli, kako se je nekoč kuhalo žganje.

“Gre za prikaz kmečkega opravila, tokrat imamo prikaz žganjekuhe, kjer prikazujemo, kako se je nekoč kuhalo žganje. Samo ime pove, da s kmečkimi igrami pokažemo igre brez meja, na nek star, kmečki način,” je povedal predsednik društva Peter Benko.

Letos se je v kmečkih igrah pomerilo sedem ekip, ki so se skozi različne naloge preizkusile v tradicionalnih podeželskih veščinah. Namen dogodka pa ni le tekmovalnost, ampak predvsem druženje in prenašanje starih običajev na mlajše generacije.

FOTO: Uroš Gričnik

“Na takšnih dogodkih mlajšim pokažemo, kako so nekoč živeli in delali na kmetijah. Pomembno je, da ohranimo to znanje in ga prenesemo naprej,” je dodal Benko.

Kot se za takšne dogodke spodobi, so člani društva poskrbeli tudi za okusno kulinariko in pijačo, ki sta dodatno popestrili že tako prijetno vzdušje. Kmečke igre so tako ponovno dokazale, da tradicija na podeželju še vedno živi in povezuje skupnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.