04:23, pon, 26. Avg

VIDEO: Modrijani postregli kar s tremi pesmimi, nastalimi na podlagi resničnih zgodb in izkušenj





Modrijani po letu dni znova predstavljajo tri pesmi hkrati.

Gre za pesmi “Zate sem napisal melodijo”, “Pa kaj” in “Moja hči”. Tokrat so pesmi bolj pripovedne, romantične in zasanjane. Povsem po naključju so se prav te pesmi srečale v tem trenutku. “Prav zato smo se odločili, da jih posnamemo in predstavimo hkrati. Znova smo v istem dnevu posneli tudi vse tri videospote. Video zgodbe si sledijo kot podoknica, zaroka in poroka. Vse tri pesmi so nastale na podlagi resničnih zgodb in izkušenj,” sporočajo Modrijani.

Sodelovanje prijateljev in drugih je rodilo sadove

Videospote so posneli na prečudoviti Domačiji Belica v Medani v Goriških Brdih. “V videospotih so sodelovali ljubitelji domače glasbe, prijatelji, ki nas sicer spremljajo na nastopih in veselicah, zato smo jih z veseljem povabili na snemanje. Skupaj smo preživeli en čudovit poletni dan v Goriških Brdih, se veliko pogovarjali in zabavali,” so še povedali Modrijani.

Ogledate si lahko spot za pesem “Zate sem napisal melodijo”.  Gre za podoknico, ki so jo  Modrijani na vajah peli že pred mnogimi leti, a je vse do danes niso posneli. “Zelo smo veseli, da je zdaj dobila svojo zvočno in video podobo,” pravijo ob njenem izidu.

Prav tako pesem “Pa kaj”, ki je v celoti avtorsko delo Modrijana Franja Oseta. Pesem je unikatna in drugačna, kot so preostale pesmi Modrijanov. Franjo je v pesem vtisnil svoje lepe življenjske izkušnje in svoj prepoznaven glasbeni izraz.

Pa še zadnjo iz paketa treh pesmi. Ta nosi naslov “Moja hči”. “Ko smo Modrijani valček “Moja hči” slišali prvič, smo od ganjenosti jokali. Hvala izjemnemu avtorju in glasbeniku Jožetu Umeku, ki nam je v izvedbo zaupal tako lepo pesem. Neskončno smo mu hvaležni za zaupanje in njegovo srčnost. Trudili smo se, da bi upravičili njegova pričakovanja,” pravijo Modrijani.

Napovedali so še eno poznoi poletno polko, ki jo bodo predstavili v naslednjih tednih.

Poletje preživeli na veselicah in koncertih

Fantje so tudi letos večino poletja preživeli na veselicah in poletnih koncertih na prostem. Nastopali so tako po Sloveniji kot  na sosednjem Hrvaškem – v Biogradu na Moru, nato v Slovencem tako zelo priljubljenih Zrčah, pa tudi Permanih … V prvi polovici poletja so s svojimi uspešnicami igrali tudi v sosednji Avstriji in drugod.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.