13:13, čet, 22. Avg

VIDEO: Občani Dupleka vabljeni k izpolnjevanju spletne ankete za pripravo Občinske celostne prometne strategije





Na Občini Duplek pripravljajo Občinsko celostno prometno strategijo in vabijo občane, da sodelujejo v spletni anketi. Kaj vse vsebuje strategija in čemu je namenjena, pojasnjuje župan te občine Mitja Horvat.

Občinska celostna prometna strategija je strateški dokument z analizo stanja in potreb, kaj je treba narediti, “da lahko resnično celovito upravljamo s prostorom, v katerem smo. In da najdemo čim več idej, kako varno zagotoviti mobilnost, premikanje po občini, se pravi tudi prometno ureditev. Kako morda spremeniti tudi navade,” pravi župan Mitja Horvat. Gre za navade, da se vsak s svojim avtom odpelje od točke A do točke B. Manj pa je prisotno kolesarjenje, tudi pešačenje. Ne nazadnje želijo tudi, da bi ljudje več uporabljali javni potniški promet.

Prav zaradi tega želijo ugotoviti, kakšne so možnosti in priložnosti za izboljšanje, pravi župan Horvat in dodaja, da žal občine, ki nimajo mestnega javnega prometa, težko same upravljajo ali spreminjajo vozne rede, lahko pa dajejo pobude.

Pravi še, da bi radi zastavili strateški dokument, ki bo vse to vseboval. Hkrati pa, da so izvedli že več delavnic. Imajo tudi širšo delovno skupino. Imajo pa tudi spletno anketo, ki je dostopna preko občinske spletne strani. In namenjena je temu, da občani preko nje posredujejo svoje mnenje in želje. Ne nazadnje pa bodo z izdelanim strateškim dokumentom lahko kandidirali tudi na različnih razpisih za infrastrukturo.

Ne gre za vzdrževanje cestne infrastrukture, ampak za spreminjanje navad

Ne gre torej zgolj za to, kje bi zakrpali kako luknjo na cesti, ampak za razmišljanje na kak način bi lahko spremenili navade. Ohranjanje in vzdrževanje infrastrukture ni del tega dokumenta, to lahko po njegovih besedah občani vedno dajo pobudo. V tem dokumentu pa gre za širšo sliko.

Občani lahko podajo želje tudi preko spletne ankete

Ta je dostopna preko občinske spletne strani. Župan poziva občane, da izpolnijo anketo. Zdaj so namreč v fazi, ko zaznavajo probleme in izzive ter izdelujejo dokument.

Torej za spreminjanje navad pri mobilnosti. Župan pa poudarja, da gre zdaj za definiranje želja in potreb, da bodo lahko nato na podlagi dokumenta lahko tudi pridobivali sredstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.