15:09, čet, 22. Avg

NK Maribor danes v playoff tekmi za Evropo, tekma se bo tudi prenašala na televiziji





Nogometaši iz Celja, Ljubljane in Maribora bodo danes igrali prve tekme zadnjega kvalifikacijskega kroga za nastop v skupinskem delu konferenčne lige. Vsi se bodo uvodoma pomerili v gosteh: Celjani ob 18.00 z armenskim Pjunikom v Erevanu, Mariborčani s švedskim Djurgardnom ob 19.00 v Stockholmu, Olimpija pa na Hrvaškem ob 20.00 z Rijeko.

Španski trener na klopi državnih prvakov iz mesta grofov Albert Riera je po nedeljski tekmi v Ljubljani potožil na manjšo utrujenost svojih izbrancev zaradi ostrega ritma, ki jih narekujejo nastopi na domači in mednarodni sceni. Pjunik je svoje mednarodno popotovanje začel v ligi prvakov, navaja STA. V uvodnem kvalifikacijskem krogu ga je izločil beloruski Dinamo iz Minska s skupnim izidom 1:0. V drugem krogu konferenčne lige je nato premagal Strugo iz Severne Makedonije s 4:3, v tretjem pa še kazahstanski Ordabasi z 2:0.

Povratne tekme 29. avgusta

Mariborčane čaka tekma v Skandinaviji z 12-kratnimi švedskimi prvaki. Mariborski strateg Ante Šimundža zagotovo ne bo mogel računati na poškodovanega alžirskega veterana Hilala Soudanija, med potniki pa sta bila Josip Iličić in Martin Milec.

Djurgarden je prvi nastop na mednarodni sceni v tej sezoni imel v drugem krogu konferenčne lige, ko je izločil luksemburški Progres s 3:1, v tretjem pa je bil boljši še od finskega Ilvesa s 4:2.

Maribor in Olimpija v živo na malih zaslonih

Za zdaj sta potrjena prenosa dveh tekem, poroča Ekipa24. Navijači Maribora si bodo lahko tekmo Djurgarden – Maribor v živo ogledali na televiziji Šport TV 1, neposreden prenos tekme Rijeka – Olimpija pa bo na Kanalu A.

Za Rijeko igra tudi Slovenec Dejan Petrovič

Obračuna med Ljubljančani in Rečani bosta imela zaradi bližine nalepko visokega tveganja. Izbranci Victorja Sancheza so na nedeljskem domačem derbiju proti Celjanom remizirali, po deveti tekmi v novi sezoni pa so še naprej neporaženi, še zapišejo pri STA.

Rijeka, kjer igra tudi 26-letni Slovenec Dejan Petrovič, je v drugem krogu evropske lige izločila romunski Corvinul s skupnim izidom 1:0, v tretjem pa je morala priznati premoč švedskemu Elfsborgu, ki je zmagal s 3:1. Povratne tekme 4. kroga v konferenčni ligi bodo na sporedu 29. avgusta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.