06:15, pet, 23. Avg

V Majšperku raznoliki dogodki, ki jih ne smete zamuditi





Ta konec tedna bo v občini Majšperk zaznamovan s številnimi kulturnimi, športnimi in družabnimi dogodki, ki bodo pritegnili tako domačine kot obiskovalce. V nadaljevanju si oglejte podrobnosti o dogodkih, ki jih ne smete zamuditi.

Petek, 23. avgust 2024
Escape room v Sestržah
Ljubitelji izzivov boste navdušeni nad escape roomom, ki bo v Domu krajanov Sestrže na voljo od 23. avgusta pa vse do konca septembra. Svojo udeležbo morate predhodno dogovoriti na telefonski številki 068 193 206. Dogodek organizira Športno-kulturno društvo (ŠKD) Sestrže.

Sobota, 24. avgust 2024
9.00 – Likovna kolonija “HALOZE 2024”
V Piceriji Špajza bo potekala likovna kolonija “HALOZE 2024”, ki jo organizira Likovna sekcija Ustvarjalec Majšperk. Udeleženci bodo imeli priložnost ustvarjati v slikovitem okolju in spoznati delo drugih umetnikov.

9.00 – Tekmovanje v pikadu za pokal občine Stoperce
V Domu krajanov Stoperce bo Društvo upokojencev Stoperce organiziralo tekmovanje v pikadu za pokal občine. Dogodek je odprt za vse ljubitelje te priljubljene igre.

11.00 – Spust s kajaki po Dravinji
Športno društvo (ŠD) Breg organizira spust s kajaki po reki Dravinji. Zbor je pri mostu na Bregu, kjer se bodo kajakaši podali na razburljivo vodno dogodivščino.

15.00 – Proslava in razstava ob 20-letnici Ustvarjalne klepetalnice
V kulturni dvorani Majšperk bo potekala proslava ob 20-letnici delovanja Ustvarjalne klepetalnice pri DPD Svoboda Majšperk. Po proslavi bo v konferenčni dvorani KPC Majšperk odprta razstava, ki bo na ogled do 19. ure.

15.00 – Meddružinska strelska tekma
Na strelišču LD Stoperce bo potekala meddružinska strelska tekma v kombinaciji na glinaste golobe in bežečega divjega prašiča. Dogodek organizira Lovska družina (LD) Stoperce.

16.00 – Gasilsko tekmovanje “Memorial Cirila Murka”
V športnem parku Majšperk in pri gasilskem domu PGD Majšperk bo potekalo gasilsko tekmovanje z mednarodno udeležbo moških in ženskih ekip za prehodni pokal “Memorial Cirila Murka”. Tekmovanje bo pritegnilo številne gasilce in ljubitelje gasilskih veščin.

19.00 – Vinski večer na Ptujski Gori
Turistično društvo Ptujska Gora organizira vinski večer na trgu Ptujske Gore. Obiskovalci bodo lahko degustirali vina Vinogradništva Fabijan. Cena degustacije je 10 €, zaželene so predhodne prijave na info.visitptujskagora@gmail.com ali 041 683 110.

Nedelja, 25. avgust 2024
8.30 – 15.00 – Ogled razstave ob 20-letnici Ustvarjalne klepetalnice
V konferenčni dvorani KPC Majšperk bo na ogled razstava ob 20-letnici delovanja Ustvarjalne klepetalnice. Organizator je DPD Svoboda Majšperk.

9.00 – Likovna kolonija “HALOZE 2024”
Likovna kolonija se bo nadaljevala tudi v nedeljo, udeleženci pa bodo še naprej ustvarjali in delili svoje umetniške izkušnje.

9.00 – Meddružinska strelska tekma
Na strelišču LD Stoperce bo tudi v nedeljo potekala meddružinska strelska tekma, kjer se bodo udeleženci pomerili v streljanju na glinaste golobe in bežečega divjega prašiča.

14.00 – Pohod “Spoznajmo občino peš”
Planinsko društvo (PD) Majšperk organizira pohod “Spoznajmo občino peš”. Pohod se bo začel na parkirišču pri OŠ Majšperk, nato pa se bo pot nadaljevala z avtomobili na parkirišče v Kupčinjem Vrhu, od koder bo pohod do Rudijevega doma in Vrha Donačke gore.

17.00 – Namizni tenis za člane in članice
V prostorih Društva SmoTeater bo potekal turnir v namiznem tenisu za člane in članice. Dogodek organizira ŠD Breg.

Ta pester konec tedna ponuja za vsakogar nekaj, od kulturnih dogodkov do športnih tekmovanj. Vabljeni, da se pridružite in doživite utrip občine Majšperk!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.