01:25, sob, 24. Avg

FOTO: Prvošolčki iz Osnovne šole Radenci in Osnovne šole Kapela so dobili šolske torbe s potrebščinami





Otroci, ki bodo septembra prvič vstopili v osnovni šoli v Radencih in na Kapeli so včeraj dobili šolske torbe s potrebščinami, ob tem pa si ogledali še predstavo o kužku in bolhici. Občina Radenci in podjetje Radenska namreč sodelujeta v aktivnosti Lokalno je obetavno, v okviru katere so bodočim prvošolčkom podarili šolske torbe in jim pripravili sprejem.

V Amfiteatru parka v Radencih sta prvošolčke in njihove starše sprejela župan občine Radenci Roman Leljak in direktor podjetja Radenska Marián Šefčovič sta otroke in njihove starše pozdravila in jih nagovorila, nato pa so si skupaj ogledali predstavo gledališča Ku kuc o kužku in bolhi, ki sta postala prijatelja.

Z upanjem, da bodo tudi otroci v obeh osnovnih šolah v občini Radenci, če to seveda niso že zdaj, postali prijatelji, se je predstava zaključila. Nato pa so prav vsakega otroka poklicali na oder in mu predali šolsko torbo s potrebščinami. Pogumno so eden za drugim prišli po torbe.

Pri marsikateremu otroku se je lahko na obrazu razbralo veselje, hkrati pa tudi radovednost, kaj vse imajo v šolski torbi. Zato so torbe tudi odpirali in pregledovali. V živžavu, ki je vladal včeraj v amfiteatru, je bilo čutiti, da se otroci veselijo ne samo šolskih torbic, ampak tudi vstopa v šolo.

Nekaj od njih nam je tudi povedalo, kaj bodo počeli v šoli. Učili se, mogoče celo igrali na začetku, celo jedli, so prisrčno ponavljali drug za drugim. Pa tudi naštevali, kaj vse mora biti v šolski torbi. Če bo ta težka, jo bodo vozili, po stopnicah pa jo bodo morali nesti, smo slišali njihova razmišljanja pred podelitvijo.

Po podelitvi pa je seveda nastalo veliko veselje, drug drugemu so kazali, kakšne torbe so dobili, jih odpirali, razkazovali prijateljem in staršem, kaj vse je notri.

Župan občine Radenci Roman Leljak je povedal, da s podjetjem Radenska podarijo šolske torbe s potebščinami otrokom, tako da so njihovi starši finančno manj obremenjeni s stroški za prvi razred osnovne šole. Upa, da se bo taka dobra praksa razširila tudi drugod po Sloveniji.  Kot rečeno, poskrbijo tako za prvošolčke iz Osnovne šole Radenci kot tudi iz Osnovne šole Kapela. Preko aktivnosti Lokalno je obetavno pa poskrbijo, da skupaj s starši najdejo torbice in stvari, ki bodo otrokom res všeč.

Direktorja podjetja Radenska Mariána Šefčoviča pa smo spodbudili, da se je najprej spomnil na svoje prve šolske dneve, na svoj prvi razred.

Nato pa je več povedal še o tem, zakaj podjetje Radenska sodeluje pri projektu že od začetka. S predlogom župana so se takoj strinjali.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.