23:18, pet, 23. Avg

FOTO: Pod mariborsko Kalvarijo je zapel mestni klopotec





Danes so Malečniški brači postavili mariborski mestni klopotec, ki drugo leto zapored krasi posestvo Biotehniške šole Maribor pod znamenito Kalvarijo. Klopotec izdelajo Malečniški brači in ga poklonijo gospodarju Najstarejše trte, tj. mariborskemu županu, in ostalim Mariborčanom v zahvalo in čast, da lahko v jeseni svečano oberejo grozdje Najstarejše trte.

FOTO: Klemen Golob

Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor: “Postavitev klopotca pod Kalvarijo, v čast naše Guinnesove rekorderke, je izjemen simbol naše vinogradniške tradicije. Povezovanje Malečniških bračev in Biotehniške šole Maribor je odličen primer sodelovanja in spoštovanja naše vinske in kulturne dediščine. Naj klopotec s svojim klopotanjem vabi domačine in obiskovalce, da se pridružijo praznovanjem Festivala Najstarejše trte. Iskrena hvala vsem, ki s svojim trudom in predanostjo ohranjate to pomembno zgodbo živo – naj klopotec še dolgo klopoče v čast našemu mestu in našim vinogradom.”

FOTO: Klemen Golob

Klopotec – edinstveni simbol štajerskega in slovenskega vinogradništva – bo s svojim klopotanjem odganjal ptiče iz vinograda potomk Najstarejše trte ter vabil v zeleno zaledje mestnega jedra vse do martinovega.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.