12:17, pon, 26. Avg

Dan za zdravje v Lovrencu na Pohorju: Povezovanje skupnosti z zdravstvenimi delavci





V nedeljo, 25. avgusta, je v sklopu Jezernikovih dni v Lovrencu na Pohorju potekal dogodek Dan za zdravje, ki je bil posvečen zdravju in druženju z zdravstvenimi delavci. Dogodek je bil namenjen ozaveščanju o pomembnih zdravstvenih temah ter krepitvi vezi med zdravstvenimi delavci in lokalno skupnostjo.

Dogajanje se je začelo s strokovnimi predavanji, ki sta jih vodila izkušena zdravnika. Metka Fišer Zobovič, dr. med., specialistka, je najprej spregovorila o visokem krvnem tlaku, nato pa še o kroničnih boleznih pljuč. Sledilo je predavanje dr. Boštjana Mlakarja, dr. med., specialista, ki je poslušalcem predstavil temo analnega zdravja in poudaril pomen samopregledovanja, tudi na področju analnega zdravja.

Po predavanjih je na prireditvenem prostoru sledilo sproščeno druženje z zdravstvenimi delavci, obogateno s pogostitvijo. Udeleženci so imeli priložnost za neposredne pogovore z zdravniki, kjer so lahko postavili vprašanja, delili svoja mnenja ter hkrati pridobili kakšne nasvete.

Nato so se udeleženci preselili v prenovljen zdravstveni dom v Lovrencu na Pohorju, kjer so si skupaj ogledali nove pridobitve in izboljšave, ki bodo še dodatno pripomogle k boljšemu zdravstvenemu varstvu v občini.

Dogodek je bil zaključen ob 18.30 s svečano sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Lovrenca, namenjeno molitvi za žive in pokojne zdravstvene delavce in vse župljane ter za dušno in telesno zdravje. Organizator dr. Boštjan Mlakar je tovrstni sklep dogodka obrazložil: “da se s tem zdravje pokaže kot nekaj celostnega, kar torej vključuje tudi duhovno zdravje.”

Organizator dogodka, dr. Boštjan Mlakar je še pojasnil, da je med drugim razlog za organizacijo dogodka tudi to, da se postopoma zopet povrne potrebno zaupanje v zdravnike in zdravstvene delavce. “Zaupanje je namreč pogoj za uspešno zdravljenje. Zdravniki smo si ta poklic izbrali, ker imamo v sebi željo, da pomagamo sočloveku. Zato si želim, da bi ta dogodek postal tradicionalen, saj v naši družbi potrebujemo sodelovanje, ker bomo le kot skupnost zmogli premagati izzive današnjega časa.”

Dan za zdravje v Lovrencu je bil tako dogodek, ki je uspešno povezal stroko in skupnost ter poudaril pomen zdravja kot temelja kakovostnega življenja.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.