15:08, pon, 26. Avg

Pestro dogajanje ob koncu avgusta in začetku septembra v občini Majšperk





Občina Majšperk bo konec avgusta in začetek septembra 2024 zaznamovala s številnimi zanimivimi dogodki, ki bodo pritegnili tako športne navdušence kot ljubitelje kulture in družabnih aktivnosti.

Torek, 27. 8. 2024: Turnir v kegljanju

Dogajanje se bo pričelo v torek, 27. avgusta, ob 9.00, ko bo na kegljišču Društva upokojencev Ptujska Gora potekal 18. turnir v kegljanju s kroglo na vrvici. Turnir, ki je že postal tradicionalen, vsako leto privabi številne tekmovalce, ki se pomerijo v tem edinstvenem športu.

Četrtek, 29. 8. 2024: Kolesarski maraton

V četrtek, 29. avgusta, ob 16.30, bo na Ptujski Gori organiziran kolesarski maraton, ki ga pripravlja Športno društvo Ptujska Gora. Dogodek, ki se prične na tamkajšnjem igrišču, je namenjen vsem ljubiteljem kolesarjenja in prijetne rekreacije.

Petek, 30. 8. 2024: Odbojka, nogomet in kino pod zvezdami

Petek bo poln športnih in kulturnih doživetij. Ob 17.30 se bo v telovadnici Osnovne šole Majšperk odvijal turnir v dvoranski odbojki, ki ga organizira Športno društvo Preša. Športno vzdušje se bo nadaljevalo z večernim članskim turnirjem v malem nogometu ob 19.00 na igrišču v športnem parku Breg, kjer bo v organizaciji ŠD Breg potekal pravi nogometni spektakel. Dan se bo zaključil s posebnim dogodkom – kinom pod zvezdami, ki se bo pričel ob 20.30 na igrišču Sestrže. Ta čudovit večer na prostem organizira ŠKD Sestrže.

Sobota, 31. 8. 2024: Dan za druženje, kulinariko in kulturo

Sobota prinaša pestro paleto dogodkov. Že ob 10.00 se bodo članice Društva žena Tisa Ptujska Gora zbrale na sreč

10.00: Dan se bo začel s srečanjem članic Društva žena Tisa Ptujska Gora pri starotrški hiši na Ptujski Gori. Dogodek bo namenjen izmenjavi izkušenj, druženju in ohranjanju tradicije.

11.00: V domu krajanov in gasilcev Ptujska Gora se bodo zbrali težji invalidi na srečanju, ki ga organizirata DI Majšperk in DI Kidričevo. Dogodek bo omogočil prijetno druženje in podporo med udeleženci.

12.00: Kulinarična prireditev “SMO ZA ČEVAPE 2024” bo na igrišču športnega parka Breg privabila ljubitelje čevapčičev, kjer bodo lahko okušali različne specialitete in se družili ob okusni hrani. Organizatorji iz Društva SmoTeater obljubljajo okusno doživetje za vse generacije.

15.00: Popoldne bo zaznamovala tradicionalna tekma v streljanju s fračo, ki bo potekala na igrišču pri domu krajanov Naraplje. Dogodek bo prava priložnost za vse, ki se želijo preizkusiti v tej zanimivi spretnosti.

19.00: Večer bo obarvan s kulturo. V kulturni dvorani KPC Majšperk bo na sporedu glasbena komedija s filmskimi dodatki “V NAŠI HIŠI”, ki jo pripravlja KUD Majšperk. Zabaven in sproščujoč zaključek dneva je zagotovljen.

Nedelja, 1. septembra 2024

9.00: Nedelja se bo začela aktivno z dvema dogodkoma. Pohod “Od kleti do kleti” po občini Majšperk, s pričetkom na platoju pred pekarno na Bregu, bo popeljal udeležence skozi slikovito pokrajino in jim ponudil priložnost za pokušanje lokalnih vin. Hkrati bo na ploščadi pred domom krajanov Stoperce potekal zajtrk za občane, ki ga organizira Društvo gospodinj Stoperce.

10.00: Lovska družina Dravinja Majšperk bo pripravila tradicionalno srečanje s kmetovalci občine na lovskem domu LD Dravinja Majšperk. Dogodek bo odlična priložnost za krepitev vezi med lovci in kmetovalci ter za izmenjavo izkušenj.

10.00: Za vse ljubitelje motorjev bo organizirana panoramska vožnja za občane in občanke, motoriste in motoristke občine Majšperk. Start bo ob 10. uri, po vožnji pa bo na motoparceli na Slapah 23 A sledila pogostitev z golažem.

15.30: Popoldne bo namenjeno sladkim užitkom in naravi. V Preši bo potekala čajanka z medom ter razstava haloških gob, ki jo organizirata Čebelarsko društvo Majšperk in ŠPD Preša.

17.00: Vikend se bo zaključil z etno koncertom skupine Bosi2 iz Sv. Jurija ob Ščavnici v domu krajanov Sestrže. Udeleženci bodo lahko uživali v pristni glasbi in prijetnem vzdušju. Poleg tega bo v Sestržah skozi ves dan in vse do srede, 4. septembra 2024, potekala mednarodna kiparsko-slikarska kolonija za avtodomarje, ki jo organizira ŠKD Sestrže.

Vikend v občini Majšperk ponuja resnično raznolik program, ki bo zadovoljil vse okuse in interese. Vabljeni, da se pridružite!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.