15:14, pon, 26. Avg

V prvih šolskih dneh bo na prvošolce pazil Kuža Pazi





Kuža Pazi bo tudi letos v prvih šolskih dneh zelo aktiven. Skupaj z Radiem 1 bo v okolici šol sodeloval pri merjenju hitrosti voznikov in jih opozarjal na prilagojeno hitrost.

Prav tako bo obiskal približno 50 osnovnih šol po vsej Sloveniji, kjer bo otroke (na)učil varnega prečkanja ceste in jih opozarjal na varnost v prometu. Na nekaterih lokacijah se mu bo pridružila tudi pravljičarka, ki bo za prvošolčke pripravila pravljično urico. Skozi zgodbo bo podala nasvete, kako naj varno sodelujejo v prometu, pojasnila pomen nošenja rumene rutice in povedala, kako se varno igrati na igralih.

FOTO: Triglav

Prvošolčkom bo razdelila tudi pobarvanke, v katerih Kuža Pazi zabavno in obenem poučno ter za otroke dojemljivo opozarja na različne položaje, v katerih se lahko zgodi nesreča in v katerih se bodo med odraščanjem zagotovo znašli: prečkanje ceste, smučanje, hoja v hribe, kolesarjenje itd.

V sklopu preventivne akcije bodo v bližini šol na okoli 200 lokacijah po državi ob prehodih za pešce nameščene tudi talne nalepke s preventivnim sporočilom, ki opozarja otroke na varno prečkanje ceste.

Tako kot že zadnjih 40 let bo Zavarovalnica Triglav tudi letos med vse prvošolčke razdelila 23.000 rumenih rutic. Prejeli jih bodo prvi šolski dan v šolah, skupaj s poskusnim branjem Cicibana in Cicidoja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.