18:15, pon, 26. Avg

V nedeljo bo na Lentu odštekan spektakel Red Bull Flugtag, znane so ekipe, ki so za svoje domače letalne naprave pustile domišljiji prosto pot





V nedeljo, 1. septembra 2024, bo na mariborskem Lentu že drugič odštekan letalski spektakel. V zrak bo namreč poletelo kar 24 ekip, ki imajo doma izdelane leteče naprave. Spektakel Red Bull Flugtag bo ponovno napolnil zračni prostor nad mariborskim Lentom, zanimivo pa bo tudi na tleh.

Od 10. do 13. ure si bodo obiskovalci lahko ogledali letalske naprave. Ekipe se bodo takrat namreč pripravljale na polet in vse do takrat si jih boste lahko ogledali na tleh. Poleti se začnejo ob 13. uri. Tako se popoldan obeta pravi spektakel, na katerem so bo videlo, koliko znanja premore kar 24 ekip, ki so se prijavile na Red Bull Flugtag. Seveda se bo videlo tudi, koliko znanja so vložile v izdelavo svojih letečih naprav. Pa tudi, koliko sreče bodo imele. Podelitev priznanj je predvidena med 17. in 18. uro.

Znanih je 24 ekip, ki bodo vzletele na Lentu

Zeleno luč so dobile ekipe: Leteča Viola, Kung Fu Air Panda, DTV Partizan, Kekčeve ukane, Rusjanova eskadrilja, Stara postaja Flying Escadrone, Črne vrane, Keyboard Warriors,  Leteči študenti, MLM (Mi lovc in ptice), Leteči gasilci (Flying  firefighters, Kosmati lončar, Zbogom, Julija, Avgiki, Nedeljsko kosilo, Podravski piščanci, Hodoš Air Academy, Čebelice opraševalke, Parkur, Bitkonjčki, Žabarji, Otroci burje, Airboss Poljane, Šahisti, GPE – Grand Prix engineering,  Leteči zajtrk, Jareninske vinske mušice, Leteči krompirček, Lintvar, Aeronavtično društvo Univerze v Mariboru,  Avatar: Zadnji leteči špricr bender in  Letečki zamudniki. Več podrobnosti o posameznih ekipah najdete na spletni strani Red Bull Flugtag Slovenia TUKAJ.

Znana je tudi sodniška ekipa. To so Marcos Tavares, Rebeka Dremelj in Emkej, Marko Kocjan. Možno je, da se bo v zadnjih dneh tej strogi komisiji pridružil še kdo.

Pravi čas pridite na prizorišče, upoštevajte nasvete organizatorjev

Vstop na samo prizorišče je prost, vstopnine namreč ni. Dobro je, da tisti, ki želijo priti in si ogledati spektakel, pridejo pravočasno, saj izkušnja iz leta 2005 kaže na nepopisno gnečo. Postavljenih bo več pitnikov, tako da bodo imeli obiskovalci dostop do pitne vode, sporočajo organizatorji. Hrano in pijačo pa bodo lahko tudi kupili. Če je le mogoče, pridite do prizorišča na Lentu peš ali s kolesom. Lahko tudi z avtobusom javnega mestnega potniškega prometa, ki bo peljal v bližino prizorišča. Predvideva se, da bo res velika gneča, zato, če je le mogoče, se izognite lastnemu prevozu oziroma parkirajte dovolj stran, da ne boste z avtom obtičali sredi gneče. Organizatorji opozarjajo, da prevoz po Dravi ni dovoljen.

Zapore cest

Zaradi dogodka bo tudi nekaj zapor cest. Organizatorji so podrobnosti objavili TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.