23:16, tor, 27. Avg

Merkur se obrača, ostaja v Levu: Se bomo te dni spet znali pogovarjati med sabo ali bomo na silo iskali iglo v kopici sena?





Jutri se bo Merkur, planet, ki vlada komunikaciji, umu in racionalnemu razmišljanju, obrnil in pričel svojo potovanje v znamenju leva. Retrogradni Merkur je astrološki pojav, ki ga mnogi poznajo kot obdobje, ko se stvari na področju komunikacije in tehnologije pogosto zalomijo. Vendar pa gre za več kot le tehnične težave; ta faza vpliva na vse vidike našega življenja, od medosebnih odnosov do notranjega dialoga. Torej, kaj to pomeni za nas v prihodnjih dneh?

Kako retrogradni Merkur vpliva na naše življenje?

V preteklih tednih ste morda že opazili povečano število težav in izzivov, zlasti na področju komunikacije. To obdobje je bilo posebej zahtevno za tiste, ki že tako težko izražajo svoje misli in čustva ali pa pogosto puščajo stvari nedorečene. Morda ste se tudi sami znašli v situacijah, kjer ste morali ugibati, kaj so drugi mislili, kar je vodilo do nesporazumov in celo do nepotrebnih sporov. Retrogradni Merkur namreč razkriva šibke točke v naši sposobnosti izražanja in razumevanja. Ljudje se pogosto zatečejo k tolažbi – bodisi v obliki sladkarij, impulzivnih dejanj, ki jih sicer ne bi storili, ali pa se preprosto izolirajo, da bi se izognili konfliktom.

Kaj nas čaka zdaj, ko se Merkur obrne?

Zdaj, ko se Merkur obrača, je ključnega pomena, da se pripravimo na spremembo energije. Čeprav se zdi, da se bo vse vrnilo v običajne tirnice, bo vpliv retrogradnega Merkurja še vedno čutiti. Pričakujemo lahko, da se bodo napetosti nekoliko umirile, vendar bo potreben čas, da se razpoloženje popolnoma stabilizira.

Vpliv leva bo močan

Vpliv leva, znamenja, v katerem se bo Merkur nahajal, lahko v tem obdobju dodatno pospeši drame. Lev je namreč znamenje, ki se rad izraža glasno, ponosno in s poudarkom na svojem pomenu. To lahko pomeni, da bomo bolj nagnjeni k dramatiziranju situacij, morda iz muhe delali slona, ali pa iskali iglo v kopici sena, kjer je sploh ni. Prav tako bi lahko prevladala potreba po tem, da se dokažemo, pokažemo svojo moč in avtoriteto, kar lahko vodi do novih nesporazumov in konfliktov.

Kako preživeti Merkur v levu?

Pomembno je, da v tem obdobju ohranite mirno glavo. Čeprav vas lahko vpliv leva spodbudi k pretiravanju ali dramatiziranju, poskusite ostati prizemljeni. Bodite pozorni na to, kako komunicirate z drugimi in kako drugi komunicirajo z vami. Pomembno je, da ne skočite takoj na prvo misel, ki vam pade na pamet, temveč raje dvakrat premislite, preden kaj rečete ali storite. Prav tako je dobro, da se izognete iskanju problemov tam, kjer jih ni, in se osredotočite na realna dejstva.

V tem obdobju lahko izkoristite vpliv leva za krepitev samozavesti, a bodite pozorni, da to ne privede do konflikta z drugimi. Retrogradni Merkur je lahko odličen čas za refleksijo in ponoven premislek o svojih ciljih in željah. Namesto da bi se obremenjevali z malenkostmi, se osredotočite na večje slike in dolgotrajne cilje.

Bo zdaj bolje?

Ko se Merkur ponovno začne gibati naprej, se bo energija počasi začela stabilizirati. Napetosti, ki so se nabrale v zadnjih tednih, bodo začele popuščati, a kljub temu bodite pripravljeni na to, da lahko v tem prehodnem obdobju še vedno pride do manjših nesporazumov ali zastojev. Ključ do preživetja retrogradnega Merkurja je potrpežljivost in razumevanje, da se vse težave rešijo z ustreznim časom in trudom.

Če zaključimo, Merkur v levu prinaša kombinacijo izzivov in priložnosti. Čeprav lahko to obdobje povzroči nekaj zapletov, ga lahko izkoristite za osebno rast in izboljšanje komunikacijskih veščin. Z malo potrpežljivosti in pozornosti boste lahko uspešno navigirali skozi to astrološko fazo in morda celo našli načine, kako iz nje izstopiti močnejši in modrejši.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.