18:20, tor, 27. Avg

FOTO: Društvo upokojencev Ptujska Gora pripravilo množičen turnir v ruskem kegljanju





Društvo upokojencev Ptujska Gora je danes dopoldne v Domu krajanov Ptujska Gora sprejelo več ekip raznih društev upokojencev iz svoje občine in tudi iz drugih občin. Pri njih se je namreč odvil turnir v kegljanju z vrvico ali, kakor tudi rečejo, v ruskem kegljanju.

Najpomembnejše pri takih turnirjih je druženje. Ne samo, da se družijo člani ene ali druge ekipe, ampak se podružijo, poklepetajo tudi člani in članice različnih ekip. Tudi danes je bilo tako. Najprej so jih domačini namreč sprejeli v dvorani Doma krajanov Ptujska Gora in jih pogostili s sladkimi dobrotami, kavo in drugimi pijačami.

 

Sledili so pozdravni govori predsednika DU Ptujska Gora, župana Majšperka in predsednika Krajevne skupnosti Ptujska Gora. Niso pozabili niti na obnovitev pravil tekmovanja, ki jih je prebral vodja tekmovanja.

Da bi bilo vzdušje še bolj prijetno in družabno, pa so ljudske pevke in pevec iz DU Ptujska Gora še zapeli.

Potem pa se je začelo zares. Ekipe so se prestavile iz dvorane ven, pod Dom krajanov, saj imajo na spodnji strani poseben prostor, kjer imajo urejeno rusko kegljišče. Ena postavitev je zunaj, dve pa notri.

Turnir sta slavnostno odprla župan in predsednik krajevne skupnosti z nekaj meti oziroma spusti krogle med keglji. Nato pa sta tekmovalni del začeli domači ekipi iz DU Ptujska Gora, na enem kegljišču ženska, na drugem kegljišču pa moška ekipa. Za njimi pa po vrsti še vse druge.

Tudi po koncu tekmovanja in med samim tekmovanjem jim je bilo namenjeno še druženje pred kegljiščem, ob domu in v samem domu krajanov. Poskrbeli so tudi za to, da nihče ni ostal žejen ali lačen.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.