13:16, sre, 28. Avg

Ptujska občina se je odločila racionalizirati stroške prevozov: Za učence tri oblike prevozov





Leta 2022 je Mestna občina Ptuj za šolske prevoze plačala okrog 370.000 evrov, leta 2023 skorajda 570 000 evrov in leta 2024 je bila predvidena cena ocenjena celo na okrog 1.5 milijona evrov.

Gre za neverjetno podražitev in zato so se na ptujski občini odločili nekoliko zracionalizirati stroške prevozov. V ta namen je bil objavljen Javni razpis za Opravljanje dnevnih prevozov učencev iz Mestne občine Ptuj v osnovne šole za šolsko leto 2024/2025. Na razpis sta se prijavila dva ponudnika Arriva d.o.o. in MST-Lorbek, ki sta bila oba tudi izbrana. Skupna vrednost dnevnih prevozov učencev bo znašala 307.558,23 evra. Ob omenjenem razpisu je bil objavljen tudi razpis za »Izvajanje javnih linijskih prevozov v mestnem prometu v Mestni občini Ptuj«. Edini prijavljeni ponudnik na razpis je bil Arriva d.o.o.. Skupna vrednost izbranega izvajalca za izvajanje mestnega prevoza v letu 2024/25 znaša 742.672,80 EUR z DDV, so zapisali na PeTV.

V prihajajočem šolskem letu bodo tako za učence osnovnih šol izpeljane tri oblike prevozov, ki so posebni linijski prevozi, javni potniški promet in mestni promet v Mestni občini Ptuj.

“Trase prevozov so nekoliko racionalizirane, oblikovane in prilagojene glede na potrebe posameznih osnovnih šol. Večina šolskih prevozov v smislu ohranjanja starih linij ostaja nespremenjenih, medtem ko se bodo nekatera postajališča dodala na novo, nekatera se bodo ukinila in nekatera se bodo preimenovala. En del šolskih prevozov se bo izvajal z novimi linijami Integriranega javnega potniškega prometa, za katerega bodo učenci prejeli letne vozovnice za tekoče šolsko leto. Drugi del šolskih prevozov pa bo izveden s pomočjo Javnega mestnega potniškega prometa, ki bo v razširjeni obliki ponujal brezplačen prevoz učencem vseh osnovnih šol,” so zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.