15:30, sre, 28. Avg

Slovenjgraška bolnišnica do boljšega poslovanja s pomočjo prokuristke





Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je na torkovi seji seznanil z načrtovanim delom prokuristke Simone Potočnik, ki bo bolnišnici pomagala med drugim pri iskanju rešitev za boljše poslovanje. V bolnišnici so medtem pridobili nekaj zunanjih anesteziologov, nadaljujejo pa tudi z iskanjem direktorja. Razpis bo objavljen 3. septembra.

Soglasje k imenovanju Simone Potočnik za prokuristko Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je 9. avgusta podala vlada. Kot so takrat sporočili z vladnega urada za komuniciranje, je prokuristka Simona Potočnik imenovana za nedoločen čas in zastopa zavod skupaj z direktorjem zavoda.

Bolnišnica sicer trenutno nima direktorja s polnimi pooblastili, potem ko je Janez Lavre, ki je bolnišnico vodil večino časa od leta 2007, v začetku februarja letos podal odstop s tega mesta.

Na maja objavljen razpis za direktorja sta se prijavila dva kandidata, in sicer aktualni v. d. direktorja Ksandi Javornik in zdravnik Vladimir Topler, ki je koroško bolnišnico v preteklosti že vodil. A svet slovenjgraške bolnišnice na seji 1. julija novega direktorja ni imenoval, saj nobeden od dveh kandidatov ni prejel zadostnega števila glasov.

Razpis bodo zato ponovili. Kot so na torkovi seji sklenili člani sveta zavoda, bo razpis objavljen 3. septembra. Naslednja seja sveta zavoda, na kateri bi se že lahko seznanili z morebitnimi kandidati za direktorja, je predvidena za 26. september.

Slovenjgraška bolnišnica že nekaj časa posluje negativno, v. d. direktorja Ksandi Javornik pa trenutno ocenjuje, da bi od septembra dalje poslovanje bolnišnice na mesečni ravni že lahko bilo pozitivno. Med drugim je bolnišnici uspelo pridobiti nekaj zunanjih anesteziologov, ki naj bi z delom začeli septembra.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.