15:16, čet, 29. Avg

FOTO: V Mariboru zaživela štiri nova igrišča, Center Gustava Šiliha Maribor bogatejši za gugalnico





Mestna občina Maribor nadaljuje s svojo vizijo urejanja in umeščanja igral za otroke v vse mestne četrti in krajevne skupnosti. V okviru tega so nova igrala postavili v Mestnih četrtih Radvanje, Tabor, Brezje – Dogoše – Zrkovci in Krajevni skupnosti Bresternica – Gaj.

Pred tremi leti je vodstvo občine intenzivno začelo s posodabljanjem zunanjih igral, dostopnih vsem, z namenom, da v vsako mestno četrt in krajevno skupnost umesti igrala.

V tem obdobju so vzpostavili 26 novih igrišč, kar pomeni, da ima Maribor zdaj 40 zunanjih igrišč za otroke. Urejanje je bilo celovito, s poudarkom na motoričnem razvoju otrok, urejanju okolice in dodajanju urbane opreme. Cilj občine je, da so igrala umeščena glede na gostoto prebivalcev posameznega območja.

Lokacije novih igral vključujejo:

Macunovo ulico v MČ Radvanje (plezalo, vrtiljak, dvojna viseča gugalnica),
Ulico Frana Kovačiča v MČ Tabor (plezalo, zibelki, gugalnik za ravnotežje),
Zrkovce v MČ Brezje – Dogoše – Zrkovci (lestveno plezalo z mrežo in zibelki),
območje pri Stari šoli v KS Bresternica – Gaj (plezalo s toboganom, manjše plezalo, ravnotežna gred).
Nekatera igrala so bila preseljena iz Mestnega parka in Slovenske ulice ter obnovljena. Centru Gustava Šiliha Maribor je bila predana gugalnica za gibalno ovirane, ki je zdaj umeščena v Mestnem parku. Vse lokacije so opremljene z novo urbano opremo, kot so koši, klopi in stojala za kolesa, ter imajo naravno senco, razen v Zrkovcih, kjer je načrtovana hortikulturna zasaditev.

V Zrkovcih so pri umeščanju prvega javnega igrišča aktivno sodelovali tudi lokalni prebivalci. Pri tem so mariborski občini finančno in materialno pomagale tudi lokalna podjetja, kot so DEM d.o.o., Mavi d.o.o. in Tlakovci Podlesnik.

Vizija MO Maribor je nadaljevati z urejanjem zunanjih igral in dopolnjevanjem teh z vadbenimi napravami za starejše in gibalno ovirane. Načrtujejo, da bodo še štiri obstoječa igrišča v KS Bresternica – Gaj, MČ Brezje – Dogoše – Zrkovci, KS Malečnik – Ruperče in KS Pekre nadgrajena s temi napravami, kar bo omogočilo medgeneracijsko druženje in harmonijo med vsemi generacijami.

Nekaj utrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.