15:12, čet, 29. Avg

Na Trgu Leona Štuklja se danes začenja Street Food Market Maribor





Na Trgu Leona Štuklja se danes začenja Street Food Market Maribor, na katerem se predstavljajo tuji in domači ponudniki ulične hrane. Tridnevno dogajanje bo potekalo ob glasbeni spremljavi, na voljo bodo tudi delavnice peke na žaru in animacija za otroke.

Gre za šesto izvedbo dogodka, ki vsako leto privabi v središče Maribora veliko število ljudi. Tokrat se bo predstavilo nekaj več kot 20 ponudnikov jedi različnih svetovnih kuhinj.

Kot je pojasnil predstavnik podjetja Factumevent Mitja Špes, je to edina slovenska postaja turneje skupnosti Street Food Market, ki se ustavlja tudi v Avstriji, Nemčiji in Italiji. Po njegovih besedah je mariborska postaja ena najbolj množično obiskanih od skupno 22 takšnih postaj, zato se ponudniki z veseljem odzovejo vabilu.

“Ponudniki z jedmi iz predelanih vozil prihajajo iz različnih držav, vedno več je tudi slovenskih ponudnikov, ki se potem udeležujejo tudi takšnih dogodkov v tujini,” je pojasnil.

“Kaže, da bo lepo vreme, zato tudi tokrat pričakujemo lep obisk. Ponudba bo za vse okuse,” je še dodal. Ena od prednosti takšnega okušanja novih okusov je v tem, da se hrana pripravlja pred očmi obiskovalcev. Po besedah Špesa je Street Food Market Maribor tudi idealna priložnost za druženje ob koncu počitnic.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.