05:28, sob, 31. Avg

Koncert ob soju sveč na gradu Borl





Koncert ob soju sveč na gradu Borl.

Petek, 6. september 2024, ob 18.00, Viteška dvorana gradu Borl.

Izvajalki:
Inga Ulokina, violina
Dominika Kastelic, harfa

Posebna baletna gostja:
Danaja Šifrer

Program:
C. Saint-Saëns, P. I. Čajkovski, A. Piazzolla

Inga Ulokina – Violina

Študirala je na Hochschule für Musik Köln, magistrirala summa cum laude na Zagrebški akademiji za glasbo in se izpopolnjevala na zasebni univerzi Antona Brucknerja v Linzu. Je zmagovalka in dobitnica več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Solistično je nastopila z orkestrom Zagrebške akademije za glasbo, simfoničnim orkestrom Konservatorija Johann Joseph Fux Graz, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Zagrebškim komornim orkestrom in simfoničnim orkestrom Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, ki ga je v prvi sezoni delovanja tudi vodila kot koncertna mojstrica.

Kot solistka in komorna glasbenica je nastopila na več festivalih v Evropi ter Aziji. Deluje kot koncertna mojstrica Ljubljanskega godalnega ansambla in Zagrebškega komornega orkestra. Je profesorica violine, komorne glasbe in orkestra na Glasbeni šoli Rogaška Slatina, vodja mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding v Celju, aktivno se posveča tudi koncertiranju.

Dominika Kastelic – Harfa

Dominika Kastelic je mlada, a že mednarodno prepoznavna harfistka, ki jo odlikuje izvrstna tehnika, muzikalna poglobljenost ter stilska prefinjenost. Je študentka magisterskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu redne profesorice Mojce Zlobko Vajgl. Je aktivna koncertantka, svoj navdih najde tako kot solistka kot tudi komorna glasbenica.
Prejela je več nagrad na državnem in mednarodnih tekmovanjih, med njimi sta državno tekmovanje Temsig (2018, zlata plaketa in 3. nagrada) in mednarodno tekmovanje Svirel (2017, zlata plaketa). V letu 2023 je bila članica priznanega Mediteranskega mladinskega orkestra (MYO) ki deluje v okviru mednarodnega festivala Aix-en-Provence v Franciji.

Svoje znanje redno izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri vrhunskih pedagogih – harfistih, kot so: Diana Grubišić Ćikovic, Irina Zingg, Patrizia Tassini, Şirin Pancaroğlu, Stephen Fitzpatrick in Emmanuel Ceysson.

Nakup vstopnic je možen:
– 2 uri pred dogodkom na gradu Borl ali
– z izvedbo plačila na TRR
Rezervacija na voljo na tej povezavi.

Vstopnina za koncert je 10 €.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.