21:24, čet, 29. Avg

Ministrica Bratušek napovedala možnosti novih vlaganj v kolesarske poti





Po majskem uradnem odprtju kolesarske povezave med Velenjem in Mislinjo, ki je del daljše kolesarske poti, imenovane Štrekna, se je po njej skupaj z ekipo danes popeljala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Naložbo je ocenila kot veliko pridobitev, ob tem pa napovedala možnost nadaljnjih vlaganj v kolesarske povezave po državi.

Po odpravi škode zaradi ujm so kolesarsko povezavo med Velenjem in Mislinjo skozi Hudo luknjo uradno odprli maja letos. Gradnja 9,4 kilometra dolgega odseka je stala 18 milijonov evrov. Novozgrajeni del je postal del kolesarske povezave Štrekna, ki v dolžini 35 kilometrov poteka od Velenje do Dravograda, kjer se nato navezuje na mednarodno Dravsko kolesarsko pot.

“Gre za veliko pridobitev, tudi s finančnega vidika gre za veliko investicijo,” je ob robu kolesarjenja po Štrekni v izjavi medijem v Slovenj Gradcu glede novozgrajenega odseka dejala ministrica Bratušek. Kolesarsko pot je opisala kot lepo in zanimivo, ob tem je izrazila tudi veselje, da je kljub današnjem delavniku na njej srečala veliko kolesarjev.

Glede nadaljnjih vlaganj v kolesarsko omrežje pa je dejala, da je ravno v pripravi proračun in da se med drugim pripravljajo tudi pobude razvojnih agencij, ki bodo povedale, kaj so se kot regije odločile, da financirajo iz evropskih sredstev, namenjenih za razvoj regij.

V tem okviru so tudi možnosti za vlaganja v kolesarske povezave. Po njenih podatkih je tudi Koroška prijavila nekaj kolesarskih povezav na direkcijo za infrastrukturo, kjer preverjajo izpolnjevanje pogojev. “Mislim, da bo v roku meseca, dveh jasno, kaj bomo v nadaljevanju delali,” je dodala ministrica.

Poudarila je da je protipoplavna sanacija prioriteta vlade 

Na celotni trasi kolesarske poti Štrekna med Velenjem in Dravogradom sicer manjka samo kolesarski most čez reko Mislinjo v Otiškem Vrhu, ki ga je lani odnesla narasla reka.

Je pa ministrica poudarila, da je po ujmi avgusta lani popoplavna sanacija absolutna prioriteta te vlade. “Tako, da se bo tukaj veliko delalo, kar pomeni, da bo tudi veliko motenj v prometu. Že zdaj ljudi prosim za razumevanje, ampak ko bodo stvari končane, bo pa življenje lepše in bolj varno,” je dodala.

Med drugim je trenutno na Koroškem v teku rekonstrukcija ceste Mežica – Črna na Koroškem s hkratno ureditvijo kolesarske povezave, medtem ko je za rekonstrukcijo ceste Ravne na Koroškem – Dravograd trenutno v obravnavi pritožba.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.