19:27, čet, 29. Avg

V prometni nesreči zbili psa, ko so mu poskušali pomagati je ugriznil, zdaj iščejo neodgovornega lastnika





Minulo soboto, 24. avgusta, okoli 22. ure je na glavni cest Maribor – Ptuj prišlo do nesreče, voznik osebnega avtomobila je povozil psa, ki je v skupini še treh psov nenadoma stekel čez cesto.

Oglasil se nam je bralec, ki je bil priča omenjeni nesreči in je dejal: “Pes je obležal ob robu njive, ko sva mu z ženo hotela nudit prvo pomoč je pes v šoku ugriznil v roko moje žene.” Policija je bila obveščena, žena omenjenega moškega, ki nam je sporočil kaj se je zgodilo, pa je bila oskrbljena v UKC Maribor.

Lastnika še niso našli 

Omenjeni bralec želi, da se o dogodki javno poroča, da se najde neodgovornega lastnika, kot pravi sam, ubogega psa, ter se ustrezno ukrepa zoper njega.

Na Policijski upravi Maribor so za Lokalec.si potrdili omenjen dogodek. “Lahko potrdimo, da smo bili 24. 8. 2024 ob 21.42 obveščeni o prometni nesreči, ko je voznik osebnega avtomobila v Hajdošah trčil v psa, ki je nato ugriznil žensko, ki je bila na kraju s svojim avtomobilom.”

Policisti so opravili ogled in zbrali obvestila od navzočih na kraju. Zaenkrat lastnika neznanega psa, ki je po ugrizu pobegnil s kraja, še nismo ugotovili, vendar nadaljujemo z zbiranjem obvestil z namenim izsleditve lastnika. Prav tako smo poslali obvestilo na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), so še za naš medij pojasnili na PU Maribor.

V 4. odstavku 46a. člena Zakona o zaščiti živali (ZZZiv) je za tovrsten prekršek predpisana globa 200 do 400 EUR.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.