04:16, ned, 1. Sep

FOTO: Dan z gasilci PGD Talum Kidričevo





Za nami je še ena uspešna in bogata sobota, polna zanimivih, zabavnih in poučnih doživetij, sporočajo gasilci PGD Talum Kidričevo.

Že četrtič zapored smo organizirali dogodek “Dan z gasilci PGD Talum Kidričevo”, s katerim želijo občanom približati delo gasilcev ter jih navdušiti nad gasilstvom – eno najplemenitejših oblik prostovoljstva.

Na dogodku so pripravili vrsto aktivnosti, vključno z zabavnimi gasilskimi igrami, predstavitvijo vozil in opreme, ter vožnjo z dvižno ploščadjo.

Demonstrirali smo reševanje predmetov iz zadimljenega prostora, izvedli vajo temeljnih postopkov oživljanja in pokazali pravilno gašenje začetnega požara. Obiskovalci so se lahko seznanili tudi z delom poklicnih gasilcev iz Gasilske enote Celje. Poleg tega so se najmlajši udeležili vožnje z zipline-om, spoznali delo policistov konjenikov, in prejeli praktične nagrade ter slastne palačinke.

Vodja mladine v PGD Talum Kidričevo, Iva Cizerl Ferčec, je pojasnila, zakaj se v društvu odločajo za izvedbo takšnih dogodkov: “Kot prostovoljno gasilsko društvo tretje kategorije, ki deluje na območju industrijske cone Talum, nismo nameščeni v tipičnem gasilskem domu, kar nas morda naredi manj zanimive za mladino. S takšnimi dogodki pa želimo pritegniti čim več novih članov in poskrbeti, da naša operativna enota ostane številčno močna. V prvi polovici tega leta smo že zabeležili 43 intervencij, zato je ključno, da ohranjamo zadostno število članov.”

Zahvaljujejo se Zdravstvenemu domu Ptuj, Poklicni gasilski enoti Celje in Policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, da so se odzvali povabilu: “Iskrena hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste nas počastili s svojim obiskom, ter vsem sponzorjem, ki ste podprli naš dogodek.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.