13:22, ned, 1. Sep

FOTO: V občini Majšperk poskrbeli za prijetno srečanje težjih invalidov, zaplesala in zapela jim je tudi folklorna skupina





V občini Majšperk so v okviru praznovanja občinskega praznika poskrbeli, da so se ponovno srečali tisti, ki nimajo vedno priložnosti za druženje. V Domu krajanov Ptujska Gora so namreč pripravili srečanje težjih invalidov.

V prijetnem vzdušju so v dvorani poklepetali med seboj. Nekateri prihajajo na tovrstna srečanja redno, nekateri le občasno. Med vsemi so bili tudi taki, ki so prišli prvič in bili zelo zadovoljni. Prav vsi pa so poudarili, da so veseli, da so taka srečanja organizirana, saj sami velikokrat nimajo možnosti kar tako oditi na kako prireditev.

Tokrat so jim zapeli in zaplesali člani in članice folklorne skupine. Pozdravil jih je tudi podžupan občine Majšperk Dragomir Murko, prav tako tudi Irena Gajšt, predsednica Društva invalidov Majšperk in Kidričevo. Ta je tudi za naš medij povedala, da se invalidi podružijo, poklepetajo. Omenila je tudi, kako je v občini Majšperk poskrbljeno za dostopnost ustanov.

Podžupan Dragomir Murko se je strinjal z njo in poudaril, da se Občina Majšperk še naprej trudi izboljšati dostopnost ustanov za gibljivo ovirane in druge invalide. Pri starejših zgradbah želijo posodobiti dostopnost, pri novih, ki jih gradijo, že upoštevajo standarde.

Na srečanju težjih invalidov so se vsi imeli lepo. Še preden so dobili kosilo, pa jih je presenetila še folklorna skupina iz Stoperc. Člani in članice namreč niso samo sami zaplesali, ampak so na ples povabili še vse prisotne. Kaj hitro je bil prostor pred mizami poln plesalcev in plesalk.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.