19:26, pon, 2. Sep

Ivo Boscarol v družbi Toma Cruisa, Harrisona Forda in Buzza Aldrina





Ivo Boscarol se po novem ponaša z nazivom žive legende letalstva, s čimer se je znašel v družbi astronavta Buzza Aldrina ter hollywoodskih legend Toma Cruisa in Harrisona Forda. Naziv mu je podelila neprofitna organizacija Letalska Akademija Kiddie Hawk, ki je Boscarola leta 2018 imenovala tudi za najboljšega podjetnika na področju letalstva.

Boscarol se je druščini živih legend evropskega letalstva (Living Legends of Aviation Awards Europe) pridružil v soboto na prireditvenem centru Scalaria ob jezeru Wolfgangsee v Avstriji, so sporočili iz družbe Boscarol.

Nagrado ljudem z izjemnimi dosežki v letalstvu in vesoljski tehnologiji podeljuje  Letalska Akademija Kiddie Hawk

Žive legende se vsako leto srečujejo v ZDA v hotelu Beverly Hilton v Kaliforniji, v Evropi pa vsako drugo leto v letovišču Scalaria. Udeležence in nagrade izberejo odbori znotraj organizacije Living Legends of Aviation.

Nagrado ljudem z izjemnimi dosežki v letalstvu in vesoljski tehnologiji podeljuje ameriška neprofitna organizacija Letalska Akademija Kiddie Hawk. Med dobitniki so podjetniki, vodilni v industriji, inovatorji, astronavti, rekorderji, mednarodno priznani piloti in zvezdniki, ki so postali piloti.

Avstrija, Wolfgangsee.
Ivo Boscarol je letos prejel nagrado Žive legende evropskega letalstva.
Foto: Boscarol

Nagrado podeljujejo od leta 2003, med nagrajenci pa so poznana imena, kot astronavt Buzz Aldrin, hollywoodske legende Tom Cruise, Harrison Ford in Morgan Freeman, podjetnika Jeff Bezos in Elon Musk ter princ Harry.

Nagrado podeljujejo za različne dosežke, Boscarol jo je prejel že leta 2018 kot najboljši podjetnik na področju letalstva (Eren Ozmen Entrepreneur of the Year Award).

Nagrada mu veliko pomeni 

“Nagrada, naziv in postavitev ob bok drugim legendam letalstva mi pomenijo priznanje in dokaz, da letalski svet ceni moj doprinos k razvoju letalstva in verjame, da sem s certifikacijo električnega letala dokazal, da je za komercialno uporabo enako varno kot takšno s pogonom na motor z notranjim izgorevanjem ali reaktivnim pogonom in na ta način postavil temelje brezemisijskemu, čistemu ter tihemu letalstvu,” je ob prejemu naziva dejal Boscarol.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.