15:21, tor, 3. Sep

FOTO: Klub Malega nogometa Vitomarci Osnovni šoli Vitomarci predal kar osem računalnikov





Na prvi šolski dan je Klub Malega nogometa Vitomarci Osnovni šoli Vitomarci predal kar 8 računalnikov.

Sredstva so bila pridobljena z donacijami v sklopu 23. Sandijevega memoriala, ki je potekal letos junija. V sklopu dogodka je bilo zbranih kar 5.000,00 eur sredstev za nakup računalniške opreme za lokalno osnovno šolo Vitomarci, nekaj je dodala tudi občina, skupno so se tako nabavili 3 stacionarni in 5 prenosnih računalnikov.

Vodja osnovne šole ga. Marjana Kocuvan ter podravnateljica ga. Cvetka Bezjak sta se zahvalili donatorjem ter poudarili izjemen pomen te pridobitve za osnovno šolo.

G. Darko Rojs, predsednik KMN Vitomarci, je poudaril pomen dobrodelnosti na vsakokratnem Sandijevem memorial, ki jo bodo nadaljevali tudi v prihodnje ter izrazil zadovoljstvo, da so računalniki prišli v prave roke. Učencem je zaželel prijetno uporabo, hkrati pa jih pozval tudi na druženje z žogo, ne le z računalniki.

Hvaležnost donatorjem je izrazila tudi županja Darja Vudler Berlak, ki je povedala, da sta občina in šola računalnike pričakovali od države, vendar do njih niso bili upravičeni. Pobudo društva so pozdravili ter pomagali pri pridobivanju donatorskih sredstev, en računalnik je kupila tudi občina.

Predaja je potekala v sproščenem vzdušju ob prisotnosti otrok, ki so bili prav tako veseli pridobitve.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.