15:24, tor, 3. Sep

Objavljen razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec





Potem ko v okviru prejšnjega razpisa nobeden od prijavljenih kandidatov ni prejel zadosti glasov članov sveta zavoda, je danes v časniku Dnevnik objavljen ponovljeni razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Ob prijavi morajo kandidati med drugim predložiti program dela in razvoja zavoda. Rok za prijavo je 15 dni od objave razpisa.

Prijavljeni kandidati morajo poleg tega izpolnjevati še pogoje, določene z zakonom, imeti morajo ustrezno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja.

Prijavi morajo predložiti potrdilo o nekaznovanosti, prav tako morajo znati en svetovni jezik. Izbrani kandidat ali kandidatka bo imenovan za štiri leta.

Prejšnji direktor koroške bolnišnice Janez Lavre, ki je bolnišnico vodil večino časa od leta 2007, je v začetku februarja podal odstop s tega mesta. Na maja objavljen razpis za direktorja sta se prijavila dva kandidata, in sicer aktualni v. d. direktorja bolnišnice Ksandi Javornik in zdravnik Vladimir Topler, ki je edino koroško bolnišnico v preteklosti že vodil. A svet slovenjgraške bolnišnice na seji 1. julija novega direktorja ni imenoval, saj nobeden od dveh kandidatov ni prejel zadostnega števila glasov. Razpis so zato ponovili.

Trenutno slovenjgraški bolnišnici pri poslovanju, ki je že nekaj časa negativno, pomaga prokuristka Simona Potočnik. Imenovanje prokuristke je predlagal svet zavoda, soglasje je podala tudi vlada. Prokuristka se je svetu zavoda predstavila na zadnji seji prejšnji torek.

Naslednja seja sveta zavoda, na kateri naj bi že odločali o morebitnem novem direktorju, je napovedana za 26. september.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.