17:27, tor, 3. Sep

FOTO in VIDEO: Med krvodajalci na akciji Vijol’čna kri za vse ljudi 2024 tudi Jasmin Handanovič





Mariborski Ljudski vrt je spet postal prizorišče tradicionalne krvodajalske akcije, kri lahko še vedno darujete – tako danes kot jutri.

Pod okriljem Centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Območne enote Rdečega križa je v sodelovanju z Nogometnim klubom Maribor, pod organizacijsko taktirko Mojce Pepelnik, tudi letos stekla krvodajalska akcija Vijol’čna kri za vse ljudi. Letošnje se je udeležil nekdanji nogometni vratar, ki je po končali karieri nogometaša zajadral v trenerske vode.

Gre za že 13. izvedbo, ki se je začela danes in bo trajala do jutri. Akcija vsako leto pritegne več sto ljudi, zato se organizatorji tudi letos nadejajo dobre udeležbe. Gre namreč za eno najuspešnejših krvodajalskih akcij na slovenskih tleh.

Organizatorka in pobudnica akcije Mojca Pepelnik z veseljem poudari, da se vsi na prizorišču počutijo zelo domače in udobno – tudi tisti, ki so prišli darovati prvič.

Sekretar Rdečega križa Slovenije, Območnega združenja Maribor, Metod Dolinšek je poudaril, da gre za promocijsko akcijo, ki ima tudi ozaveščevalno vlogo.

Kri lahko darujete danes, do 17. ure, in jutri, med 7.30 in 14. uro. Organizatorji zaradi bolj tekočega procesa priporočajo naročanje. Klice krvodajalcev se sprejema vsak delovni dan med 7.00 in 15.00, v torek, med 7.00 in 17.00. Kontaktni telefonski številki sta: 041 479 242 in 041 320 796.

Spodaj pa nekaj fotoutrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.