17:29, tor, 3. Sep

Kulturno obarvan konec tedna v Mariboru





Ta konec tedna se bo Maribor prelevil v pravo kulturno prestolnico za vse generacije in ljubitelje umetnosti.

Na mariborski Glavni trg se vrača Balet pod zvezdami, brezplačni spektakel na prostem, ki je lani navdušil kar 13.000 obiskovalcev. Predstava Romeo in Julija v koreografiji Valentine Turcu na glasbo Sergeja Prokofjeva bo v petek, 6. septembra 2024, ob 20. uri.

Prav tako v petek, 6. septembra, se bo na prenovljenem Lentu ob reki Dravi, v neposredni bližini Najstarejše trte, od 14. ure naprej odvijal dogodek Mixologija, ki bo ponujal vse od klasičnih do trendovskih koktejlov, kreativnih delavnic, degustacij slovenskih destilatov, barmanskih šovov, kulinaričnih užitkov in plesne glasbe.

V soboto, 7. septembra, bo osrednje mariborske ulice z odlično avtorsko glasbo oživil mednarodni kantavtorski festival Sound of Streets.

Dogajanje se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, 8. septembra, ko bo Maribor zadel ritmičen val. Na Glavnem trgu bo namreč potekal edinstven dogodek Sokijevih 130 bobnarjev, kjer bo množica bobnarjev ustvarila nepozabno zvočno kuliso, ki bo odmevala po vsem mestu.

Maribor, mesto, kjer se zgodovina srečuje s sodobnostjo, vabi vse, ki iščejo nepozaben vikend, poln kulture, umetnosti in zabave. V Mariboru je resnično celo mesto oder!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.