17:21, sre, 4. Sep

Telekom Slovenija uvaja enotno telefonsko številko za pametne telefone in ure





Pri telekomunikacijskem operaterju Telekomu Slovenija so se v luči vedno večje uporabe nosljivih naprav, kot so pametne ure, odločili za uvedbo enotne telefonske številke. Ne glede na to, kje bo uporabnik imel mobilni telefon, bo lahko klice izvajal prek pametne ure oz. druge mobilne naprave, so pojasnili pri Telekomu Slovenija.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju, so v svoje omrežje že integrirali napredno tehnološko rešitev, s katero bodo lahko uporabniki prek elektronske SIM-kartice (eSIM) na več napravah uporabljali enotno telefonsko številko.

Z enotno številko bodo lahko uporabniki svojo mobilno številko hkrati uporabljali na več napravah brez prestavljanja SIM-kartice. Ob tem bodo zagotavljali podporo za različne proizvajalce in modele naprav, med drugim tudi pametne ure podjetij Apple, Google in Samsung.

“Uporabnik se bo ob odhodnem klicu s katerekoli svoje naprave predstavljal z eno mobilno številko, v primeru dohodnega klica pa bodo zvonile vse naprave hkrati. S prevzemom klica na eni napravi bodo ostale naprave prenehale zvoniti in dohodni klic se bo označil kot sprejeti klic,” je dejala direktorica razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije Katja Šajnovič.

V praksi to pomeni, da bo lahko uporabnik, ki ima pametni telefon z eSIM-kartico, prek pametne ure, ki podpira LTE povezljivost, opravljal klice ne glede na to, kje bo mobitel uporabnika. Kot so dodali, bo edini pogoj to, da ima uporabnik na voljo mobilno omrežje Telekoma Slovenije.

Kot poudarjajo, bo novost uporabnikom olajšala tudi vklop dodatnih storitev 5G ter uporabo več mobilnih naprav z eno identiteto. Novosti bodo omogočile polno uporabo pametnih ur Apple eSIM, Google eSIM, Samsung eSIM in ostalih nosljivih naprav.

Pri Telekomu Slovenije so ob tem napovedali, da bodo z namenom podpore mobilnim napravam eSIM in dodatnim storitvam 5G-omrežja hkrati uvedli še nekaj novosti, s katerimi bodo uporabnikom zagotovil kar se da enostavno uporabo novih tehnologij.

Novosti bo Telekom Slovenije uvedel še to jesen, ko bodo znane tudi vse podrobnosti, so še navedli v sporočilu za javnost.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.