19:19, sre, 4. Sep

FOTO: Člani in članice KUD Majšperk uprizorili odlično glasbeno komedijo s filmskimi vložki “V naši hiši”





KUD Majšperk je v okviru dogodkov občinskega praznika občine Majšperk v dvorani kulturno poslovnega centra uprizorilo glasbeno komedijo s filmskimi vložki z naslovom V naši hiši.

KUD Majšperk vsako leto pripravi eno gledališko igro, v kateri sodeluje več njihovih sekcij. Dramska, pevska, foto sekcija, prav tako pevski zbor in če gre, tudi tamburaši … Ti zadnji sicer v njihovi novi glasbeni komediji niso bili vključeni, mnogi drugi pa, tudi njihov ansambel.

Osrednja zgodba govori o babici, ki si želi, da bi njeni sorodniki prišli večkrat k njej na obisk, zato se potrudi in najde različne razloge, čemu morajo nujno priti do nje. Obenem pa v komediji pokažejo še marsikaj drugega. Moža in ženo med gradnjo hiše, mladino, ki se znajde po svoje, da bi imela pred starejšimi mir.

A ne nazadnje se imajo med soboj vsi radi, čeprav se znajo med pogovori tudi kdaj kaj “špikniti”. Na primer mož Franček je tipičen haloški lik, ki se pojavlja v dramskih delih KUD Majšperk večkrat. In dela po svoje, nato pa ga njegova žena Micka popravlja.

Scenaristka je ob pripovedovanju in razlagi komedije povedala, da se zagotovo vsak od gledalcev najde v kakem delu ali pa prepozna kako situacijo iz domačega okolja.

Vadili so večkrat na teden, prav tako tudi poskrbeli za kulise. Zaupali pa so nam, da so se na vajah velikokrat tudi smejali, tudi takrat, ko bi morali kak smešen del besedila zaigrati precej resno. Med predstavo so uspeli vse izpeljati tako, kot so si zamislili.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.