15:19, čet, 5. Sep

FOTO: V Sveti Trojici so postavili v bližini šole posebne opomnike za boljšo varnost v prometu





V bližini Osnovne šole Sveta Trojica so postavili velike in pisane toteme, ki označujejo območje šole. Z njimi opozarjajo voznike in pešce ter druge udeležence v prometu na to, da morajo biti še posebej previdni in odgovorni, saj so tam otroci, ki se vključujejo v promet, ob tem pa še nimajo dovolj izkušenj, hkrati pa so velikokrat še nepredvidljivi.

Župan Svete Trojice v Slovenskih goricah je sporočil občanom, da “začetek novega šolskega leta prinaša nove izzive in odgovornosti, zlasti kar se tiče varnosti naših najmlajših. Kot župan sem trdno prepričan, da moramo storiti vse, kar je v naši moči, da zagotovimo varno okolje za naše otroke, ki vsak dan hodijo v šolo in se iz nje vračajo. Zato smo se v naši občini odločili pridružiti pobudi in postaviti pisane toteme, ki jasno označujejo območje šole. Ti totemi so več kot le znak; so opomnik za vse voznike in pešce, da se nahajajo v območju, kjer je potrebna posebna pazljivost in odgovornost”.

Totemi in talne oznake pri OŠ Sveta Trojica. Vir: Facebook, David Klobasa

Dodal je še: ” Skupaj lahko poskrbimo, da bo šolska pot za naše otroke varna. Prosimo vas, da upoštevate prometne predpise, prilagodite hitrost in bodite pozorni na male pešce, ki se vsak dan podajajo na pot do znanja. Varnost otrok je naša skupna odgovornost. Hvala, ker prispevate k varnemu šolskemu okolju.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.