15:19, čet, 5. Sep

Prihajajo Ptujske grajske igre, ki bodo obiskovalce popeljale nazaj v čas srednjeveških dvorov, vitezov in plemiških običajev





Društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj bo v soboto, 7. septembra 2024, organiziralo Ptujske grajske igre, ki bodo obiskovalce popeljale nazaj v čas srednjeveških dvorov, vitezov in plemiških običajev. Dogodek bo potekal skozi celoten dan, tako v mestu Ptuj kot na Ptujskem gradu, kjer se bodo odvijale raznolike aktivnosti za vse generacije.

Dopoldanski program: Povorka skozi mesto Ptuj

Grajski duh bo zaživel že v dopoldanskem času, ko se bo ob 10.00 začela povorka po mestu Ptuj. Povorka bo krenila z grajskega griča, nadaljevala mimo upravne enote na Slomškovi ulici in imela krajši postanek ter zbor na tržnici. Ob 11.00 bo pred mestno hišo potekal slovesen poklon županji Ptuja, milostljivi gospe Nuški Gajšek. Po poklonu se bodo zgodovinske skupine sprehajale po mestu in mimoidoče vabile na popoldansko dogajanje na Turnirskem prostoru Ptujskega gradu.

Popoldanski program: Grajske igre na Ptujskem gradu

Od 14.00 naprej se bo dogajanje preselilo na Ptujski grad, kjer bo v Palaciju potekal sprejem Kneza in Kneginje. Ob 14.30 se bo dogajanje nadaljevalo na notranjem dvorišču grajskega kompleksa, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v grajskih igrah, plesih, nastopih zabavljačev, se sprehodili med stojnicami grajske tržnice ali pa spremljali razburljive viteške dvoboje.

Ptujske grajske igre so priložnost za druženje, uživanje v zgodovinskem vzdušju in odkrivanje bogate kulturne dediščine Ptuja. Dogodek vsako leto privabi številne obiskovalce in ljubitelje srednjeveške kulture, ki se želijo za en dan vrniti v preteklost in začutiti čarobnost grajskega življenja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.