17:20, čet, 5. Sep

FOTO: Posledice požara v Mariboru, po dolgi borbi uspešno rešili muco, ki ni kazala znakov življenja





V PGD Radvanje zapišejo: “Včeraj ob 20.49, smo bili s strani ReCO obveščeni o požaru balkona v večstanovanjskem objektu na Lackovi cesti v Mariboru. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je požar zajel celotno stanovanje in načel že drugega. S kolegi iz GB Maribor, smo izvedli zunanji in notranji napad na objekt.”

FOTO: PGD Radvanje

“Vzporedno z gašenjem, smo evakuirali vse stanovalce. Reševalci NMP Maribor, so na kraju oskrbeli več oseb, nekaj pa jih je bilo prepeljanih v UKC Maribor. V sklopu reševanja, smo iz objekta uspešno rešili muco, ki na začetku ni kazala znakov življenja. Član gasilske brigade je s pomočjo kisika, vztrajnosti in dolge borbe muco vendarle uspel postaviti na noge. Večstanovanjski objekt smo ob koncu prezračili, pregledali s termovizijsko kamero in preverili vsebnost nevarnih plinov,” so še zapisali v PGD Radvanje.

FOTO: PGD Radvanje

Iz PU Maribor pa so sporočili: “Nekaj pred 21. uro smo bili obveščeni o požaru v stanovanjskem bloku v Mariboru. Po doslej znanih informacijah je eno stanovanje v celoti pogorelo, drugo delno, nastala je tudi škoda na samem objektu in v drugih stanovanjih, po nestrokovni oceni v višini vsaj 100.000 eur. Prebivalci so bili evakuirani iz stanovanjskega bloka, več osebam je bila tudi nudena zdravniška pomoč, šest oseb je bilo odpeljanih v bolnišnico. Danes nadaljujemo z ugotavljanjem vzroka za nastanek požara, opravljen bo tudi ogled kraja.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.