15:20, pet, 6. Sep

Mariborski policisti v poostrenem nadzoru izrekli 79 glob





“V sklopu poostrenih aktivnosti za večjo varnost otrok ob začetku šolskega leta, ki potekajo na območju celotne države, smo na našem območju v sredo izvajali poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok,” so sporočili iz PU Maribor.

“Prav tako smo v tem času izvajali nadzor nad vozniki lahkih motornih vozil (e-skiroji). Namen poostrenega nadzora je bil vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov (v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in avtobusih) in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem vplivati na zmanjšanje negativnih posledic prometnih nesreč. Z nadzorom smo želeli vplivati tudi na voznike lahkih motornih vozil, saj je uporaba e-skirojev v zadnjih letih v porastu in se s povečanjem deleža tovrstnih udeležencev v cestnem prometu povečuje tudi s tem povezana prometno-varnostna problematika,” so zapisali.

V poostrenem nadzoru so ugotovili skupno 87 kršitev, od tega 84 kršitev nepravilne uporabe zadrževalnih sistemov in 3 kršitve voznikov lahkih motornih vozil (e-skiro). Zaradi kršitev je bilo 79 kršiteljem izrečena predpisana globa, 8 kršiteljev je bilo opozorjenih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.