05:23, sob, 7. Sep

Danes kino pod zvezdami v mariborskem skate parku





Informacijska točka Europe Direct Podravje, Zavod PIP, Društvo za razvoj filmske kulture, Lutkovno gledališče Maribor in Mariborski vodovod, del skupine Javni holding Maribor, vabijo na poseben filmski dogodek v okviru Filmskega tedna Evrope 2024.

Projekcija dveh izjemnih filmov bo potekala v Skateparku Maribor, v soboto, 7. septembra 2024, s pričetkom ob 20.00 uri.

Program večera:
20:00 – MARIBOR RETROSK8TIVA
Režija: Tomaž Praunseis / Slovenija / 2023 / 13 min
Kratki dokumentarni film, ki razkriva korenine mariborske skate kulture. Film pripoveduje predzgodbo skateparka in prikazuje, kako se je v Mariboru razvijala sk8 scena.

20:15 – KNEECAP
Režija: Rich Peppiatt / Irska, Velika Britanija / 2024 / 105 min
Celovečerni film pripoveduje zgodbo o nastanku irske hip-hop zasedbe Kneecap, ki repa v irščini in postane simbol gibanja za državljanske pravice. Film, poln humorja in drznosti, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance. Člani skupine Kneecap v filmu igrajo same sebe in skozi osebno izkušnjo osvetljujejo pomen zaščite maternega jezika.

Vstop na dogodek je brezplačen, zato so vsi ljubitelji filma in kulture vabljeni, da se pridružijo večeru, polnemu zanimivih zgodb in močnih sporočil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.