17:18, pet, 6. Sep

Mariborska srednja šola za gostinstvo in turizem še čaka na nove prostore





Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub drugačnim pričakovanjem ni začela novega šolskega leta v novi stavbi, saj tam dela zaradi razhajanj med naročnikom, projektanti in izvajalcem še niso končana. Ravnatelj Dušan Erjavec upa, da bodo rešili zastoj s pomočjo posrednika, ki ga je angažiralo ministrstvo.

Po ocenah ministrstva za vzgojo in izobraževanje je potrebno do konca gradnje izvesti le še okoli pet odstotkov del. A na gradbišču se že več mesecev nič ne premika.

Pogodbo z izbranim izvajalcem gradbeno obrtniških del, podjetjem Lesnina MG oprema, sta takratno ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in šola podpisala pred več kot tremi leti. Zaključek investicije je bil predviden poleti 2022, a se je zapletlo zaradi številnih razhajanj med naročnikom, projektanti in izvajalcem.

Erjavec pravi, da je ministrstvo zdaj angažiralo strokovnjaka, ki poskuša posredovati ter doseči dogovor med stranmi in posledično nadaljevanje del. V prihodnjem tednu pričakuje sestanek vseh vpletenih, na katerem naj bi dorekli podrobnosti, po dosedanjih pogovorih s tem strokovnjakom pa ravnatelj ocenjuje, da bi lahko kmalu dosegli dogovor.

Če bo res tako, Erjavec pričakuje, da bodo dela na objektu dokončana čez nekaj mesecev in posledično bi lahko dijake preselili v nove prostore ob polletju ali z začetkom prihodnjega šolskega leta.

“Trenutno intenzivno potekajo vse potrebne aktivnosti v okviru postopka, da bi čim prej lahko zaključili gradbena dela,” so za STA povedali tudi na ministrstvu.

Srednja šola za gostinstvo in turizem ima zdaj sedež na Mladinski ulici in pouk na različnih lokacijah, nove, skupne prostore pa naj bi dobila v preurejeni stavbi nekdanje osnovne šole v Cankarjevi ulici, kjer naj bi nastal sodoben izobraževalni center. Investicija je bila ob podpisu pogodbe z izvajalcem ocenjena na 10,5 milijona evrov, z zapleti se bo verjetno podražila.

Prostorsko stisko je šola, ki jo obiskuje okoli 450 dijakov in dijakinj, doslej reševala z dvoizmenskim poukom, za letošnje šolsko leto pa je s ciljem uvedbe enoizmenskega pouka najela dodatne prostore, je za STA še povedal ravnatelj.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.