17:17, pet, 6. Sep

Aktiven finiš prestopnega roka: To so novi čani NK Maribor





Nadvse aktiven finiš prestopnega roka, s predstavitvijo treh novih članov NK Maribor. Sheyi Ojo, Benjamin Tetteh in André Sousa za občutno spremenjeno podobo moštva, kar pa še ne pomeni dokončnega sestavljanja vijol’čnega mozaika, zapišejo na uradni strani NK Maribor.

“Kot je bilo napovedano, je bil namen v načrtni širitvi kadra, z okrepitvami na želenih igralnih položajih. Storili smo, kar smo si želeli in poskrbeli tudi za nadgradnjo. Pripeljali smo nekaj igralcev, ki bi bili v nekdanjih okvirjih nerealni oz. nedosegljivi. Vsi trije novi nogometaši pomenijo dodano vrednost. Ojo in Teteh v ofenzivnem delu, Sousa, ki ima za seboj bogate izkušnje s Portugalske, v obrambni vrsti. Tetteha bomo sicer morali še počakati, saj nekaj časa ni bil v pogonu, a verjamem, da bo tudi on v nadaljevanju sezone prispeval svoj delež. Sestavljamo ekipo, za katero menimo, da lahko uresniči zastavljene cilje v boju za naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca ter bo pripravljena za nov korak v evropskem tekmovanju prihodnje leto,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Sheyi Ojo, produkt akademije Liverpoola, je bil član kultnega kluba do leta 2022. Vmes je bil 27-letni krilni napadalec z angleškim in nigerijskim potnim listom med bojem za mesto v ekipi moštva z Anfield Roada, kjer je skupaj zbral 13 nastopov, na različnih posojah (Rangers, Fulham, Wolverhampton, Millwaall, Reims), nato prestopil v Cardiff City, po vmesni posoji v belgijski Kortrijk pa prihaja nekdanji član selekcij Anglije od U16 do U21 v Ljudski vrt kot prost igralec. Podpisal je dveletno pogodbo.

“Spomnim se tekem proti Liverpoolu. Ko sem izvedel za zanimanje Maribora, sem že bil seznanjen, da gre za največji klub v državi, z bogato zgodovino. Privilegij je biti tukaj, lahko naredimo velike stvari skupaj. Igranje v Sloveniji bo pomenilo drugačen, a prijeten izziv. Verjamem, da se mi bo uspelo hitro prilagoditi na novo okolje. Ljudje so zelo prijazni do mene, vsi v štabu, soigralci. Igral sem že proti Sloveniji v mlajših reprezentančnih selekcijah, znan mi je način igre tukajšnjih ekip. Želim dodati ekipi svojo hitrost, navduševati navijače in izraziti svoje kakovosti na najboljši način, s preigravanjem ter kombinatoriko. Tukaj sem, da prispevam svoj delež k uresničitvi klubskih ciljev.”

Benjamin Tetteh, sedemkratni ganski reprezentant, bo v vijoličastem do konca sezone na posoji iz Metza. 27-letni napadalec je doslej najglobljo sled pustil pri Sparti iz Prage (75 tekem, 19 golov), uspešno pa je igral tudi za Hull City, Standard Liege, Malatyaspor…

“Prišel sem v izjemen klub. Tukajšnje nove investitorje sem poznal že od prej, zdaj sem pa spoznal vse ljudi tukaj, ki so zelo prijazni, tudi mesto je čudovito. Prihajam v novo okolje, toda doslej sem se že veliko selil in s prilagajanjem nimam težav. Opazil sem tudi precej podrobnosti s Prago, kjer sem preživel dolgo obdobje, kar mi prav tako ustreza. Najprej si želim, da bom zdrav, ustrezno pripravljen, da bi užival v nogometu ter bi skupaj zmagovali tekme, osvajali trofeje. Ko igraš v velikem klubu, je to, razumljivo, glavni in najpomembnejši cilj.”

Ob dveh ofenzivnih pa tudi nova moč v obrambni vrsti. André Sousa, 26-letni Portugalec, se najboljše znajde v vlogi levega bočnega branilca. Nazadnje je igral za Nacional z Madeire, v prav tako bogatem nogometnem življenjepisu pa ima zabeleženih 45 v prvi in 75 nastopov v drugi portugalski ligi. Podpisal je pogodbo do konca sezone 2024/25, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

“Prvi vtisi so odlični. Mesto je majhno, a prijetno, o stadionu pa ni treba izgubljati besed. Je čudovit. Soigralci so me lepo sprejeli in se veselim novega izziva. Nisem še povsem seznanjen s slovenskim klubskim nogometom, a menim, da ne bom imel težav s prilagajanjem. Portugalska liga je sicer bolj tekmovalna, z več teka, a verjamem, da lahko izrazim svoje najboljše lastnosti v tukajšnjem prvenstvu. Moj cilj je, da bi igral čim več in pomagal klubu, da izpolni zastavljene cilje, z osvojitvijo naslova državnega prvaka.”

vir: NK Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.