01:18, sob, 7. Sep

Na ptujskem sodišču nadaljevali sojenje za pomoč pri umoru Kidričana





Na ptujskem sodišču se je danes nadaljevala glavna obravnava v ponovljenem sojenju Kristijanu Slodnjaku, obtoženemu pomoči pri umoru Kidričana Andreja Kirbiša februarja 2022 v naselju Mostje v Občini Juršinci. Danes sta pričala znanca umorjenega, ostalih vabljenih prič pa ni bilo na sodišče.

Prva od današnjih prič, sicer policist, je izpovedal, da je umorjenega Kirbiša poznal, ker mu je slednji pomagal pri nakupu avtomobila.

Kot je dejal, je slišal, da naj bi se Kirbiš ukvarjal s preprodajo droge, potrditi pa tega ne more, saj nikoli ni dobil nobenih konkretnih informacij v zvezi s tem.

Pričal je tudi, da je slišal za dogodek z nožem, v katerem je bil poškodovan Kirbišev sosed, ni pa vedel, da naj bi nož uporabil Kirbiš.

Naslednji je pričal prostovoljni gasilec, ki je dobil klic na intervencijo v noči, ko je bil Kirbiš umorjen. Povedal je, da je bil na kraju dogodka približno 30 minut, nato je šel domov. Kasneje se je še enkrat vrnil, ker so policisti poklicali gasilce, da so osvetlili prizorišče zločina v Mostju.

Kot je pojasnil, je Kirbiša poznal kot avtomehanik, obtoženega Slodnjaka pa le na videz, ker sta sokrajana.

Slodnjaku tožilstvo pripisuje naročilo umora Kirbiša, ki ga je neznani storilec 17. februarja 2022 ustrelil na makadamski cesti v naselju Mostje. Umorjenega, ki je od njega terjal izplačilo dolga, naj bi namreč z zvijačo zvabil zvečer na ta samoten kraj. Truplo sta kasneje našla domačina, ki sta se tisti večer mimo peljala s traktorjem.

Sojenje v tem primeru poteka že v tretje. Prvo sojenje, ki se je februarja lani začelo pod vodstvom Katje Kolarič, je bilo po več obravnavah prekinjeno, saj je senat zaradi ugotovitve, da je v spisu dokaz, ki tam ne bi smel biti, predlagal svojo izločitev, predsednica sodišča pa je temu ugodila. Drugi poskus sojenja je propadel, potem ko se je zaradi premestitve na drugo sodišče iz primera izločila sodnica Bernarda Galun. Sojenje pred novim sodnim senatom se je začelo konec maja.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.