23:13, sob, 7. Sep

Prestopna bomba iz Maribora: Vrnil se je Luka Krajnc





Slovenski nogometaš Luka Krajnc bo v nadaljevanju sezone igral za Maribor, je štajerski prvoligaš sporočil na spletni strani. Devetindvajsetletni osrednji branilec je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Krajnc je kot najstnik že igral za Maribor in v Italijo leta 2011 prestopil kot tedaj najmlajši igralec, ki je debitiral v članskem dresu vijoličastih.

Njegove kasnejše postaje v Italiji so bile Genoa, Cesena, Cagliari, Sampdoria in Frosinone, nato se je preselil v Nemčijo, kjer je igral še za Fortuno Düsseldorf in Hannover. Nazadnje je bil član Catanzara v drugi italijanski ligi.

“Vesel sem, da se vračam domov. Težko je opisati občutke. Ker se je vse odvrtelo v tako kratkem času, je morda še prehitro za zbiranje vtisov. Ko se je pojavila možnost za selitev oziroma v mojem primeru za vrnitev v Maribor, nisem imel pomislekov. Predvsem komaj čakam, da se pridružim ekipi in bom znova lahko oblekel vijoličasti dres,” je dejal nekoč zelo obetavni branilec.

Za slovensko reprezentanco je od debija pred devetimi leti in pol zaigral štirikrat, nazadnje pred šestimi leti v ligi narodov proti Norveški. V klubski karieri je zbral 292 nastopov v članski konkurenci, od tega največ pri Frosinoneju (82).

V ponedeljek predvidoma začne s treningi 

“Moja zgodba še zdaleč ni končana, zame je to nov začetek. Vračam se izkušenejši, s koristnimi spoznanji iz tujine. Ker se vračam v svoj klub, svoje mesto, pa je motiv še močnejši in bom storil vse, da po najboljših močeh pomagam pri uresničitvi klubskih ciljev,” je še za spletno stran Maribora dejal Krajnc.

Predvidoma v ponedeljek se bo pridružil treningom vijoličastih, ki na lestvici Prve lige Telemach zasedajo četrto mesto s tekmo manj in tremi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo.

Naslednjo tekmo bodo Mariborčani v 8. krogu DP odigrali 15. septembra proti Kopru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.