15:19, ned, 8. Sep

FOTO in VIDEO: Koncert skupine Mi2 z dvema predskupinama med vrhunci praznovanja občinskega praznika Majšperka





V prijetnem amfiteatru za Osnovno šolo Majšperk je nastopila priznana slovenska skupina Mi2, pred njo pa kar dve domači predskupini Drama Queen in Banda haloška, vse tri pa so privabile zbrano občinstvo.

Če so se popoldan še vsi ozirali v nebo in ugotavljali, ali bo vreme zdržalo ali ne, ali bo začelo deževati, so bili zvečer mirni, saj se je koncert začel brez dežnih kapelj.

Jernej Dirnbek Dimek iz skupine Mi2 je bil optimističen. Napovedal je akustičen koncert, primeren za vse generacije, od nič do 100 let. “Splača se priti na današnji koncert,” je še dejal. In če velja, da so pesmi v akustični verziji lahko doživete bolj intimno, bližje, je Dirnbek dodal: “Definitivno so bolj razumljive zaradi tega, ker se pri nažiganju besedilo nujno ne razume. Danes pa mislim, da bo vsaka beseda položena v ušesa tistih, ki bodo tule.”

Njihova poletna turneja se sicer počasi zaključuje, poleg petkovega koncerta v Majšperku, ima skupina še dva koncerta, bend pa nato ne bo počival, saj igrajo do novega leta. Pripravljajo tudi nove pesmi, po malem pa že napovedujejo tudi svojo 30-letnico.

Župan Majšperka Sašo Kodrič je koncert skupine Mi2 označil kot enega od vrhuncev med dogodki praznovanja občinskega praznika. Poudaril je, da ima koncert pravzaprav svojo zgodbo, mladi so dobili koncert preko participativnega proračuna. Izpostavil je še, da vidijo velik potencial prizorišča tudi za druge koncerte oziroma prireditve.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Nekaj fotoutrinkov pa vam ponujamo že zdaj:

Drama Queen
Drama Queen
Banda haloška
Banda haloška

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.