15:22, pon, 9. Sep

FOTO: Prostofer odslej tudi v občini Duplek





PROSTOFER (prostovoljni šofer) je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Številni starejši imajo velike težave s prevozi, sploh če so doma zunaj mestnih središč, kjer ni razvite avtobusne mreže. Tisti bolj oddaljeni se velikokrat ne morejo odpraviti po opravkih, kadar si želijo, temveč se prilagajajo možnostim oziroma času, ko jim lahko pomagajo družinski člani ali prijatelji. Nekateri uporabljajo taksi, vendar pa je to za številne prevelik strošek.

Projektu PROSTOFER se je pridružila tudi Občina Duplek.

Za opravljanje prevozov se je prijavilo 6 prostovoljnih voznikov, ki bodo uporabljali obstoječe občinsko vozilo, katerega ključe jim je danes predal župan Mitja Horvat.

Starejši občani lahko prevoze naročajo na 080 10 10, voziti pa začnejo 16.9., in sicer na relacijah znotraj občine, do bolnišnic Maribor in Ptuj ter do ZD Lenart.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.