19:24, pon, 9. Sep

Žalostna vest: Utopil se je 23-letni moški





Pri prečkanju reke Kolpe na območju Vukovcev se je v petek zvečer utopil 23-letni državljan Maroka. Skupaj s še tremi tujci so poskušali prečkati reko in na ta način vstopiti v državo. Moškemu so na pomoč priskočili domačini, ki so ga oživljali do prihoda reševalcev, a je kljub nudenju pomoči umrl.

Da naj bi se v reki Kolpi na območju Vukovcev utopil moški, so policiste obvestili v petek nekaj pred 19. uro, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kot so zapisali, so policisti ugotovili, da je skupina štirih tujcev na tem območju s prečkanjem reke poskušala nedovoljeno prestopiti državno mejo. Dva tujca sta se zaradi globine reke vrnila na hrvaško stran. Eden od dveh, ki sta pot nadaljevala, se je začel utapljati, drugi je klical na pomoč domačine. Ti so se takoj odzvali, moškega potegnili iz vode in ga oživljali do prihoda reševalcev. Kljub nudenju pomoči je 23-letnik umrl.

Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.