15:23, tor, 10. Sep

FOTO in VIDEO: Župan Majšperka sprejel maturante, med njimi tudi diamantno maturantko in nekaj zlatih maturantov





V okviru občinskega praznika Občine Majšperk je tudi županov sprejem maturantov. Med njimi so tudi zlati maturanti pa tudi diamantna maturantka, ki je bilo izjemno uspešna na maturi.

Župan Majšperka Sašo Kodrič jim je na sprejemu namenil pozdrav, pohvale in nekaj spodbudnih besed. Skupaj s podžupanom Davorinom Murkom jim je podaril tudi knjige. Namenil pa jim je tudi popotnico za nadaljnje življenje.

Med njimi je Klara Križanec, ki je na maturi bila pri vseh predmetih ocenjena z odlično oceno, saj je pri vsakem predmetu dosegla več kot 90 odstotkov. Končala je Tretjo gimnazijo v Mariboru, program predšolska vzgoja. Odločila se je, da bo odšla na študij predšolske vzgoje. Obvezno prakso, ki jo je imela v srednji šoli, je opravljala v Majšperku oziroma na Bregu. To si želi tudi na fakulteti. Povedala pa je tudi, kakšen potencial vidi v tem vrtcu.

Eden od zlatih maturantov iz Majšperka je Urban Hajšek, ki je obiskoval Srednjo elektro-računalniško šolo Ptuj. Pravi, da bo zdaj po srednji šoli tako delal kot tudi študiral. Doma imajo namreč kmetijo, kjer je vpet v delo, študiral pa bo na mariborskem Feriju. Hvaležen je zato, da je zrastel na kmetiji, kjer se je navadil dela in si organizirati urnik obveznosti.

Barbara Kropec je prav tako zlata maturantka. Končala je ptujsko gimnazijo, odločila se je, da gre na študij splošne medicine v Maribor. In zakaj tak študij? Pravi, da zato, ker bi rada pomagala ljudem in jih znala pozdraviti, ukrepati pri kaki nepričakovani situaciji.

Med vsemi maturanti na sprejemu pri županu je bil tudi zlati maturant Jure Ferlež, ki je zaključil Škofijsko gimnazijo Antona Martina Slomška v Mariboru. Odločil se je za študij biologije v Ljubljani. Delo pa si bo iskal izven Majšperka, saj po njegovih besedah v Majšperku in okolici ni centrov, kjer bi sam rad delal raziskave.

Jerneja Pšeničnik, prav tako zlata maturantka, pa je končala Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Kmalu bo postala študentka na FRI, Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Ima namreč veliko strast do gafičnega oblikovanja, do izdelave videoigric. Pravi, da bo potem lahko pravzaprav delala kjerkoli, tudi v domačem Majšperku.

Maturantov, ki so bili na sprejemu pri županu, je bilo še več. Po uradnem sprejemu so se še podružili in poklepetali tako z županom kot med sabo, pri tem pa so si zaupali tudi, kam jih bo peljala njihova pot.

Še nekaj fotoutrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.